Zahrada

Pozvěte tyto ptáky do zahrady. Pomohou vám s tím vším

16views

Spolu s prvními pupeny na stromech se objevují i ptáci. Někteří z nich u nás přezimovali, jiní se právě vracejí. Stojí za to je pozvat do zahrady, až se venku oteplí.

Ptáci na zahradě jsou někdy považováni za škůdce. Nakonec sežerou i menší plody z keřů. Často jsou však skutečným pokladem, i když si to mnoho lidí neuvědomuje. Zjistěte, proč byste jim měli na zahradě udělat místo.

Nahraďte chemické látky přírodními spojenci

Přírodních pomocníků je na zahradě více, než si myslíme. Samozřejmě, že někteří návštěvníci nebudou na pozemku vítáni. Mimo jiné se zdráháme přiblížit ke krtkům nebo kunám.

Vyplatí se pozvat na zahradu berušky, které nám pomohou účinně bojovat proti mšicím. Ideálními hosty na zahradě jsou také ptáci. Okřídlení přátelé nám pomohou zbavit se velkého množství škůdců.

Někteří lidé se snaží ptáky od návštěvy zahrady odradit. Bohužel takové rozhodnutí může být osudné, protože v krátké době se dočkáme přílivu hmyzu, kukel a larev. Které ptáky se vyplatí na zahradu pozvat?

Ptáci odvádějí na zahradě spoustu práce

Díky práci ptáků na zahradě můžeme odložit chemikálie na poličku. Sýkora koňadra se obzvlášť ráda ochočí, protože za den dokáže zkonzumovat kolem 200 škůdců.

Ptáci se živí larvami, různým hmyzem a kuklami. Nejvíce sýkor se na zahradě vyskytuje v období rozmnožování, tedy od května do července. Tehdy „pracují“ se zdvojnásobeným elánem.

Sýkora koňadra není jediným ptákem, který stojí za to mít na zahradě, zejména pokud bydlíte v blízkosti řeky nebo jezera. Jeden pták nám může účinně pomoci zbavit se problému s komáry.

Zabiják komárů na vaší zahradě

Lidé, kteří mají na zahradě problém s komáry, by neměli ptáky plašit. V této situaci přijdou vhod zejména vlaštovky. Sežerou obrovské množství komárů a pakomárů. Účinně tak pomohou zbavit se škůdců.

Pokud chcete, aby se ptáci na vaši zahradu slétali, je dobré vysadit rostliny, které jim poskytnou další potravu. K tomu se skvěle hodí šípky, dušičky a hloh.

Leave a Response