Zahrada

Moje babička dávala do zásuvek kopr, když jsem zjistila důvod, začala jsem to dělat taky.

21views

Kopr se často používá k přípravě nakládaných okurek. Moje babička ho však házela i do zásuvek kuchyňských skříněk. Nakonec jsem se jí zeptala proč. Odpověď mě překvapila, ale získané poznatky se mi hodí i dnes.

Kopr pomáhá v boji proti potravinovým molům

Dříve jsem se o tuto aromatickou rostlinu zajímala hlavně v létě, kdy jsem se chystala připravit své oblíbené okurky, tedy pickles. Vzpomínám si však, jak moji přátelé bojovali s moly.

Kdybych tehdy věděla, že moje babička používá na jejich hubení snítky kopru, mohla jsem se vyhnout dlouhému boji s otravným hmyzem a ztrátě jídla. Jak je používá? To prozradím později v článku.

Kopírování 1

Jak účinně odpuzovat moly?

Moli rádi žijí v suchých produktech. Abychom ochránili zásoby mouky a luštěnin, vyplatí se do míst, kde je skladujeme, házet celé cibulky kopru. Umístěné na polici ve skříni nebo v zásuvce budou ploštice odpuzovat.

Moje babička měla také vždycky u kamen zavěšenou kytici bylinek. Také mi říkala, že místo kopru můžete použít sušené bobkové listy. Nepamatuji si, že by někdy vyhazovala kuchyňské náčiní.

Jak skladovat suché produkty?

Kuchyňské potřeby v mém domě byly vždy shromážděny na jednom místě. Moje babička sypala produkty do těsných nádob, které nemohli poškodit moli. Nejčastěji vybírala sklenice na panáky.

Leave a Response