Zahrada

Rozpusťte ji v litru vody a získáte dokonalé hnojivo na borůvky.

24views

Do sezóny borůvek zbývá ještě nějaký čas. Pokud však chcete, aby vaše keře byly plné plodů, měli byste již nyní myslet na několik opatření pro údržbu. Existuje snadný způsob, jak letos získat bohatou úrodu.

Vaše borůvkové keře budou plodit hojně, pokud budete předem myslet na správné hnojivo. Dokonalý přípravek si můžeme připravit sami. Podívejte se, jak si vyrobit domácí hnojivo na borůvky.

Poslední chvíle na výsadbu borůvek

Pokud ještě nemáte doma borůvky nebo chcete vysadit další keře, určitě to udělejte právě teď. Termín pro výsadbu borůvek brzy vyprší. Mladé keříky by měly být vysazeny koncem března.

Pro bohaté plodenství nestačí borůvky jen řádně přihnojit. Musíme pro ně vybrat správné stanoviště. Nejlepší je vysadit keře na slunné místo. Tak budou plody dozrávat rovnoměrně.

Letos bohužel na mladých keřících nejsou žádné plody. Můžeme však podpořit starší keře, aby plodily více. Stačí je pohnojit domácím hnojivem, které si můžeme snadno vyrobit sami.

Čím byste měli borůvky hnojit?

Prvním krokem je vhodné místo pro borůvky. Nyní se musíme pustit do hnojení. Ideální hnojivo pro borůvky lze vyrobit z produktu, který máme obvykle schovaný v kuchyňské skříňce.

K hnojení borůvek můžeme použít kyselinu citronovou. Keřům se daří v půdě s kyselou reakcí, takže kyselé hnojivo je podpoří v kvetení a plodnosti.

Velkou výhodou hnojiva obsahujícího kyselinu citronovou je také její protiplísňový účinek. Díky tomu budou nejen borůvky krásně růst. Navíc je ochráníme před houbovými chorobami. Jak připravit kondicionér?

Jednoduché hnojivo s kyselinou citronovou pro borůvky

Z kyseliny citronové můžeme snadno vyrobit hnojivo pro borůvky. Stačí přidat polévkovou lžíci kyseliny citronové do litru vody a důkladně promíchat. Touto směsí pravidelně zalévejte keře.

Kyselinu citronovou můžete také nahradit 100 ml citronové šťávy. Smíchejte ji s 10 litry vody. Je to stejně účinné. Pokud budete dbát na hnojení, budou borůvky letos plodit hodně.

Leave a Response