Zahrada

Můžete jíst okurky se slupkou? Budete překvapeni

20views

Okurky chutnají skvěle, když se oteplí. Mohou být osvěžující a mají nízký obsah kalorií. Je však nutné je loupat, nebo je lze jíst i se slupkou? Ukazuje se, že ačkoli mnoho lidí tuto zeleninu loupe, pro naše zdraví je lepší jíst okurky bez loupání.

Okurky jsou bohaté na vitamíny a plné chuti

Okurky jsou zdravé a chutné. Hodí se k sendvičům, ale skvěle doplní i obědová jídla. Tato zelenina je bohatá na vitamin C, vitaminy skupiny B a vápník, draslík, hořčík a fosfor. Okurky také účinně hasí žízeň a chutnají výborně jako salát nebo studená polévka.

Konzumace této zdravé zeleniny podporuje odvádění vody z těla. Díky tomu zmírňujeme otoky a otoky nohou a obličeje. Pokud bojujeme s chronickou únavou a infekcemi, konzumace okurek nás udrží zdravé . Díky nim regulujeme krevní tlak a zlepšujeme činnost srdce. Nezapomeňte jíst okurky se slupkou, protože jsou nejzdravější.

Okurky je nejlepší jíst se slupkou.

Okurky by se měly jíst i se slupkou, protože obsahují nejvíce vlákniny a vitaminů. Vláknina je prospěšná pro naše zdraví, zlepšuje metabolismus, podporuje hubnutí a odstraňuje usazeniny ze střev. Slupka obsahuje vitamin K, který je zodpovědný za srážlivost krve. Kromě toho slupka obsahuje betakaroten, který zlepšuje zrak a usnadňuje opalování.

Stojí za to připomenout, že silná okurková slupka je pokladnicí antioxidantů, které posilují naši imunitu a zpomalují proces stárnutí. Slupka okurky obsahuje mnohem více vitaminů než její dužina. Nezapomeňte okurky před konzumací důkladně umýt i se slupkou a poté je nakrájet na salát nebo okurkovou polévku.

Okurka – co z ní můžeme připravit?

Z mletých okurek, které dnes již najdete v obchodech a stáncích, lze připravit okurkovou polévku. Bude chutným doplňkem večeře. Okurková polévka s koprem bude bohatým zdrojem nejen výživových hodnot, ale i chuti. Okurky neloupejte, ale odřízněte oba konce a zeleninu samozřejmě předem velmi důkladně omyjte.

Z okurek je také chutná studená polévka. Je ideální pro horké dny. Zde můžeme kromě okurek přidat ředkvičky, kopr, pažitku a samozřejmě kefír nebo podmáslí. Okurky neloupejte, zachováte tak bohatost vitamínů a minerálů.

Leave a Response