Zahrada

Rajčata sázejte s rozumem. Připravte pro ně půdu tímto způsobem a úroda bude skvělá.

17views

Krásné počasí přímo vybízí k práci na zahradě. Ale co když nemáme na pozemku tu nejlepší půdu? I když máme málo času, můžeme půdu vylepšit opravdu jednoduchým způsobem.

Můj otec mi prozradil, jak půdu obohatit. Díky tomu mu na zahradě rostou obrovská rajčata. Prozradím vám jeho metodu pro bohatou úrodu.

Jak připravujete zahradu pro první rostliny?

Koncem března a začátkem dubna je ideální doba pro přípravu půdy. Tehdy můžeme záhony řádně zrýt a vyčistit. Můj otec se zaměřuje hlavně na odstranění kamenů a plevele.

Pokud je půda na zahradě nekvalitní, úroda bude špatná. Proto je příprava půdy nezbytná. Zajistí, že rajčata budou obrovská. Co můžeme letos udělat pro zlepšení kvality půdy?

S hnojením půdy pro pěstování rajčat bychom měli začít již nyní. Ještě předtím, než rostliny zasadíme, bychom měli vytvořit ideální podmínky pro jejich růst. Můj otec hnojil jednu věc.

Příprava půdy pro pěstování rajčat

I když půdu na záhonech zryjete a vyčistíte, rajčata nebudou chtít růst, pokud půdu řádně nepohnojíte. Stačí jediné hnojivo, aby se letošní úroda zcela změnila.

Můj otec používá k vyživování půdy už léta kompost. Je to přirozený způsob, jak vyživovat půdu. Je organický a účinný. Právě díky němu rostliny hojně plodí. Co můžeme použít místo kompostu?

Místo kompostu pro rajčata

Kompost není jediným řešením. Půdu můžete hnojit také hnojem nebo kejdou. Nezapomeňte však, že hnůj je velmi silné hnojivo, proto je bezpečnější aplikovat ho na podzim, po sklizni.

Rajčata jsou poměrně žravá, proto by se měla hnojit až po výsadbě. K tomuto účelu se dobře hodí kvasnicové hnojivo. Pokud se o keře postaráme již nyní a řádně připravíme půdu, bude letos úroda obrovská.

Leave a Response