Zahrada

Hortenzie tento kuchyňský odpad milují. Květy budou mít krásnou barvu

11views

Jakmile začnou kvést, je těžké kolem nich lhostejně projít. Hortenzie jsou jistě jednou z nejoblíbenějších rostlin do zahrady. To vše díky jejich bujným květům. Jak rostliny pěstujeme nyní?

Hortenzie můžeme začít hnojit již brzy na jaře. Nejlepší přípravky jsou z kuchyňských zbytků. Díky nim budou letošní květy obzvlášť krásné a svěže vybarvené.

Jak pečovat o hortenzie na jaře?

Po zimě je na zahradě spousta práce. O úklid a přípravu rostlin na nadcházející měsíce je třeba se postarat již nyní. Především můžeme brzy na jaře prořezat hortenzie.

Odumřelé květy z loňského roku je dobré odstřihnout právě nyní. Dřevnaté části rostlin můžeme seříznout na výšku asi 20 cm. Jaro je také ideální dobou pro přihnojení keřů.

Intenzivních barev a mohutných květenství lze dosáhnout pomocí doma vyrobených přípravků. Nemusíte sahat po speciálních hnojivech, vyzkoušejte jeden z těchto 3 návrhů a vaše hortenzie budou hýřit květy.

Vyrobte si hnojivo pro hortenzie ze zbytků jídla

K hnojení hortenzií nepotřebujete speciální přípravky. Můžeme použít kuchyňské zbytky, které rostliny fantasticky vyživí. K hnojení hortenzií jsou obzvláště vhodné vaječné skořápky.

Vaječné skořápky jsou přirozeným zdrojem vápníku. Stačí je vysušit a důkladně rozdrtit a poté jimi posypat keře hortenzií. Na jaře rostliny dokonale vyživí. Podobně lze použít i kyselé kuchyňské zbytky, například kůru z citrusů.

Ovocné slupky jsou zdrojem fosforu, draslíku a dusíku. K hnojení používejte dobře usušené zbytky ovoce, abyste se vyhnuli plísním. Kromě toho existuje ještě jeden vynikající přípravek, který je ideální pro hnojení hortenzií.

Kávová sedlina vyživí hortenzie

Po zimě je kávová sedlina ideální pro hnojení hortenzií. Jejich rozsypání a přimíchání do vrchní vrstvy půdy pod keři zajistí správné množství dusíku. Kromě toho stimulujeme rostliny k růstu.

Kávová sedlina způsobí nejen krásný růst rostlin. Stimuluje také hortenzie ke kvetení. Hnojení může ovlivnit i zbarvení květů. Díky sedlině budou mít květenství obzvláště intenzivní barvy.

Leave a Response