Zahrada

Připravte půdu tímto způsobem před výsadbou a výnos bude dvakrát vyšší.

16views

Dobře připravená půda po zimě přinese našim rostlinám mnoho výhod pro novou sezónu. Půda je základem zahrady a v tomto ročním období se o ni obzvlášť vyplatí pečovat. Jak připravit dobrou půdu? Zajistí vám, že vám neuteče čas na sklizeň.

Nové sazenice na zahradě, zejména na záhonech a v květinových záhonech, vyžadují naši pozornost, čas a úsilí. Práce na pozemku bude příjemná, pokud si ji předem usnadníme, a to je případ půdy. Pokud vás zajímá, jak připravit půdu pro výsadbu, abyste se za několik měsíců mohli těšit ze svěžích květů a zdravých rostlin, řiďte se těmito radami. Vaše zahrada se stane skutečným rájem!

Jak připravit půdu pro rostliny?

Určitě už přemýšlíte o tom, jak založit zahradu, a pouhé zasetí sazenic nestačí. Správná příprava vám vždy dodá větší jistotu a zaručí, že se nic zlého nestane. To platí i pro půdu pro rostliny, která by měla být nejen úrodná, ale také dobře odvodněná, což přinese úžasné výsledky. Málokdo si na to na jaře vzpomene a pak dochází k obrovskému zklamání, že naše rostliny rostou špatně nebo vůbec. Příprava půdy po zimě způsobí, že už nebude sterilní, tedy bez živin.

Není půda jako půda a každá vysazená rostlina má specifické požadavky, které musíme splnit. V tomto případě se vyplatí na to při přípravě kvalitní půdy pamatovat. Nemusí to stát milion korun a dát spoustu práce, stačí jen několik triviálních kroků. Díky nim vaše půda ožije a zároveň vás překvapí. Pouhé zrytí půdy nestačí, ale je to dobrý začátek pro její hnojení.

Jak připravit půdu pro rostliny?

Určitě nevíte, zda je půda na vašem pozemku vhodným materiálem pro výsadbu. Pokud jste na ní vždy něco pěstovali, pravděpodobně si myslíte, že v této sezóně budete moci pěstovat rostliny. Takové uvažování je cesta nikam a je lepší zkontrolovat pH půdy, než se uchýlíte k výživovým a přírodním způsobům její přípravy. Tento test vám dá dobrou představu o silných a slabých stránkách půdy a budete vědět, jak ji dokonale připravit pro konkrétní rostliny. Tyto informace vám umožní zajistit, aby byla půda dobře odvodněná a abyste pro ni mohli snadno zvolit správné hnojivo.

Jak připravit půdu pro výsadbu? Nejjednodušším řešením by bylo použít kompost, hnůj nebo hnojivo, tj. sáhnout po přírodních půdních kondicionérech. Nezůstávejte však jen u toho a po zimě přidejte do půdy zbytky bioodpadu, které budou mít na stav půdy také pozitivní vliv.

Dalším nezbytným prvkem pro to, abyste se na zahradě těšili ze skutečně dobré půdy, je pozvání žížal, které mimo jiné pomáhají půdu provzdušňovat a dodávají jí probiotické látky. Jednou týdně půdu pod rostlinami zalévejte a nechoďte po ní, protože tím celou strukturu zničíte. Místo kombinování základů mulčujte, což nejen udrží půdu vlhkou, ale také zabrání růstu plevele.

Leave a Response