Zahrada

Co sázíme v dubnu? Těchto rostlin je poměrně hodně, poradíme se se zahradníkem.

17views

V dubnu na zahradě vyséváme a sázíme spoustu rostlin. Poradíme vám, jaké rostliny vysévat a sázet na zahradě v dubnu 2024. Co vysévat a sázet na zahradě na jaře – malý průvodce.

V dubnu můžete na zahradě vysadit spoustu rostlin: stromy a keře, cibuloviny, trvalky a vodní rostliny.

Jaké rostliny lze vysazovat v dubnu?

  • Stromy a keře s obnaženými kořeny (ale až na začátku dubna). Stromy a keře rostoucí v nádobách lze sázet po celou vegetační dobu (od jara do podzimu);
  • cibulnaté a hlíznaté rostliny . Koncem dubna můžete začít s výsadbou rostlin, které nepřezimují v zemi: gladioly, bicolor accidantera, babiana, jiřiny, ismena, zahradní frézie, lilie, galtonie, zahradní krokosmie, páv tygrovaný, sasanka. S výsadbou je nejlepší začít, když teplota půdy dosáhne 10 stupňů Celsia;
  • Letně a na podzim kvetoucí trvalky , jako jsou floxy, funkije, rozmarýny, rozchodníky. Nejprve je musíte rozdělit a najít pro ně nové místo;
  • Vodní rostliny, které přezimují v místnosti . To lze provést, až se teplota vzduchu ustálí kolem 10 °C. Jakmile však teplota vody dosáhne 10 °C, začneme ryby krmit, zpočátku malými porcemi potravy. Do vody můžeme nasadit i nové potěr nebo ty, které přezimovaly v interiéru.
vysazování podouství

Co můžete zasít na zahradě v dubnu?

Pokud nejsou mrazy, vysejte v dubnu do země semena jednoletých rostlin : dimorfotéky, eszolcie, godetie, hrachoru, měsíčku, trojbarevné lípy, lysohlávky a pupalky. Pokud máme chladné okno, můžeme vysévat měsíčky, čínské astery, cínie, kosmatce.

V dubnu také vyséváme na zahradu jednoleté koření : kopr, heřmánek, kmín, šalvěj, majoránku, koriandr a vytrvalé koření : petržel, pažitku, mátu, šalvěj a libeček.

Bylinky lze (a některé se dokonce vyplatí) umístit i mezi zeleninu, protože mají pozitivní vliv na zdraví a vývoj sousedních druhů:

  • Šalvěj – v zelí a mrkvi ,
  • Máta – do fazolí, hrášku, zelí, kedluben a brokolice,
  • Kopr – na zelí, fazole, cibuli, červenou řepu, okurky, salát,
  • slaný – na cibuli a česnek.

Leave a Response