Zahrada

Kdo zná tento speciální hnůj, bude mít nejlepší třešně.

23views

Máte na zahradě třešně? Začněte je hnojit právě teď. Udržíte tak stromy zdravé a brzy přinesou bohaté plody. Jak nejlépe hnojit třešně? Vyzkoušejte účinný a doma vyrobený přípravek.

Kopřivový hnůj je skvělým způsobem, jak po zimě vyživit třešně. Můžete si ho připravit sami doma. Toto hnojivo dokáže zázraky.

Jaké jsou vlastnosti kopřivového hnoje?

Na jaře potřebují ovocné stromy, například třešně, hodně minerálních látek. Proto má smysl je v této době hnojit. Kopřivový hnůj nejenže podporuje plodnost rostlin.

Kopřivový hnůj nepostrádá draslík a dusík, které stimulují rostliny k růstu. Kromě toho obsahuje hořčík, vápník, železo, křemík, organické kyseliny i minerální soli. Bude fantastickým přírodním hnojivem pro třešně.

Příprava kopřivového hnoje je opravdu jednoduchá. Tato dodatečná výživa ochrání stromy před houbovými chorobami a škůdci. K přípravě budete samozřejmě potřebovat kopřivy.

Osvědčené hnojivo pro třešně

Pro přípravu hnojiva je nejlepší vybrat mladé listy kopřivy, které ještě nevykvetly. Do plastového kbelíku vložte 1 kg nasekaných listů. Celé to zalijte vodou a odstavte na teplé místo.

Hnůj, který bude ideálním hnojivem pro třešně, je nejlepší připravit mimo dům. Během kvašení nepříjemně zapáchá. Hnojivo odložte na 2 týdny stranou. Hnojivo je vhodné každých několik dní promíchat.

Jak používat hnůj k hnojení třešní?

Před aplikací smíchejte tekutý hnůj s vodou v poměru 1:10. Tímto způsobem stromy zalévejte. Tekutý hnůj bohatý na dusík a draslík je ideální pro hnojení třešní po zimě.

S hnojením ovocných stromů je dobré začít již nyní. Ochráníte je tak před chorobami a dodáte jim dostatečnou sílu před plodností. V letošním roce zalévejte třešně kopřivovým hnojem. Větve budou plodit.

Leave a Response