Zahrada

Vyzkoušejte hnojivo s cukrem a vaše okurky budou mít bohatou úrodu. Takto ho vyrobíte

17views

Okurky jsou bohaté na celou řadu živin. Obsahují vitaminy A, C, K a vitaminy skupiny B. Okurky jsou také plné železa, hořčíku a vápníku. Co můžete udělat pro to, aby vám letos krásně rostly?

Pro okurky je důležité správné zavlažování. Nedostatek vody má na úrodu velmi negativní vliv. Zjistěte, jak často by se měly okurky zalévat.

Jak se staráte o své okurky?

Okurky potřebují hodně vody. Jsou z 96 % tvořeny vodou a suchá vrchní vrstva půdy se může na kondici zeleniny a výnosu velmi podepsat. Co se stane, když okurky nezaléváme?

Okurky mají mělký kořenový systém, takže čerpají vodu z vrchní vrstvy půdy, která velmi rychle vysychá. Nesprávné zalévání rostlin může vést k opadávání trsů a nízké úrodě.

Pokud nebudete dbát na zavlažování okurek, nebudete mít letos úrodu. Je důležité rostliny pravidelně zalévat. Samotná voda nestačí. Jak často by se měly okurky zalévat, aby krásně rostly? Jak připravujete hnojivo pro cukrovku?

Jak často bychom měli zalévat okurky?

Zalévání okurek je opravdu důležité, zejména v horkém počasí. Četnost zalévání samozřejmě závisí na počasí. Pokud je deštivé počasí, můžeme zalévání omezit.

Jiná situace nastává, když je venku sucho. Pak se doporučuje zalévat je každých několik dní menším množstvím vody. Pak musíme dávat pozor na listy rostlin, zejména v teplých dnech. Jaký je nejlepší způsob zalévání okurek?

Čím zaléváte okurky? Zkuste hnojivo s cukrem

Okurky můžete zalévat vodou z vodovodu nebo nasbíranou dešťovou vodou. Velmi důležitá je však teplota. Pokud je voda příliš studená, může mít na naše rostliny a plodiny negativní vliv.

Voda by měla mít pokojovou teplotu. To zajistí, že okurky nedostanou šok a budou krásně růst. Pokud chcete mít záhon plný čerstvých okurek, nezapomínejte pravidelně zalévat.

Do vody přidejte malé množství cukru. Díky glukóze, kterou obsahuje, vyrazí rostliny spoustu květních pupenů, a proto bude úroda velmi bohatá. Stačí rozpustit polévkovou lžíci cukru v litru vody. Toto hnojivo aplikujte každé 2-3 zalévání rostlin a s výsledky budete spokojeni.

Leave a Response