Zahrada

Čaj ze zlatobýlu vařím už léta. Podívejte se, jak skvělé jsou jeho účinky

23views

Forsythia čaj je nejlepší metodou pro budování imunity. Seznamte se s úžasnými vlastnostmi tohoto keře a naučte se připravit čaj, který bude mít pozitivní vliv na váš organismus. Je to jednodušší, než si myslíte.

Podceňovaný keř

Zlatobýl je keř, který všichni podceňují. Roste v parcích a zahradách. Když kvete, jeho květy mají krásnou žlutou barvu. Právě z nich se vyrábí tento výjimečný čaj, který posílí a zlepší fungování vašeho těla .

O všech jeho vlastnostech a přínosech se dozvíte dále v článku. Pití tohoto čaje má jen samé výhody. Jeho příprava je velmi snadná. Recept na něj najdete později.

zlaty dazd1

Vlastnosti zlatobýlu

Květy zlatobýlu mají úžasné zdraví prospěšné vlastnosti. Pití čaje z této rostliny má následující účinky:

  • protialergický účinek
  • protizánětlivé
  • antivirové
  • diastolický

Kromě toho chrání před rakovinou a zabraňuje stárnutí organismu. Výtažky z těchto květů navíc snižují hladinu glukózy v krvi a mají uklidňující účinek .

Recept na čaj

K přípravě čaje z květů tohoto keře budete potřebovat 4 větve s květy. Nakrájejte je na menší kousky a dejte je do hrnce s vodou. Vařte je 5 minut.

Nakonec čaj sceďte a máte hotovo. Pijte ho po malých dávkách v průběhu celého dne. Po několika dnech zaznamenáte jeho protikřečové a zklidňující účinky. Po delší době si vybudujete imunitu svého těla.

Leave a Response