Blog

Vložte bobkový list do pračky. Vaše oblečení získá nový dech

32views

Známá kuchyňská přísada může překvapit i mimo hrnce. Věděli jste, že bobkový list, často používaný při přípravě pokrmů, najde své uplatnění i při praní prádla? Tento jednoduchý trik, který se v domácnostech používá již dlouho, může pomoci udržet vaše tkaniny v perfektním stavu.

Z bobkového listu nemusíte čerpat chuť a vůni jen do polévek nebo dušených pokrmů. Stačí je použít při praní a zjistit, jaký účinek mohou mít na vaše oblečení. Mnozí z nás už zažili situaci, kdy po vyprání objevili nečekané skvrny od přebarvení.

Právě v takových případech přicházejí ke slovu bobkové listy jako přírodní prostředek, který obnoví původní vzhled vašeho oblečení bez použití chemikálií.

Pokud se stane, že vaše oblečení po vyprání ztratí barvu kvůli přenosu barvy, nemusíte hned sahat po agresivních bělidlech.

Stačí přidat bobkové listy do pračky nebo si připravit jednoduchý odvar. Tento prastarý postup, který se předává z generace na generaci, je překvapivě účinný.

Praní s bobkovými listy je velmi snadné. Zabalte listy do sáčku na prádlo a vložte je do pračky spolu s oblečením. Na konci pracího cyklu vám zůstane čisté oblečení bez nežádoucích skvrn. Případně můžete oblečení ponořit do odvaru z bobkových listů a jedlé sody, nechat je namočené a pak vyprat jako obvykle.

Proč tuto metodu nevyzkoušet u vás doma? Mnoho žen, které ji vyzkoušely, se už k chemickým prostředkům nevrátilo. Výsledky jsou často takové, jako byste nosili úplně nové oblečení.

Leave a Response