Zahrada

Domácí past na sršně, kterou si můžete snadno vyrobit sami. Potřebujete jen tři věci

22views

Jaro není jen o krásných kvetoucích rostlinách, ale také o hmyzu, který se pohybuje po zahradách. Pokud nevíte, jak se sršňů zbavit domácími metodami, pak zjistěte, jak jim dát pořádně zabrat. Zde je past na sršně, kterou si můžete vyrobit pomocí 4 produktů.

Teplejší měsíce patří hlavně hmyzu, který může být nakonec bolestivý, když se s ním setkáte. Mnoho lidí se sršňů bojí, jakmile se objeví na obzoru, a není divu, protože jejich jed v koncentraci až 90 mg na kg může být pro člověka smrtelný. Kromě toho odpočinek na zahradě a poslouchání věčného bzučení sršňů vás připraví o veškerý požitek z relaxace. Čím sršně do pasti přilákat? Nic jiného je nepřekvapí.

Čeho se sršni bojí?

Na první pohled se může zdát, že se sršni ničeho nebojí, ale není to pravda. Pokud se tohoto hmyzu bojíte a zahlédli jste ho na zahradě, vězte, že nezaútočí hned. Sršně jsou démonizovány a menší vosy jsou nebezpečnější než ony. Ty první se začnou bránit, až když vycítí ohrožení. Z tohoto důvodu sršní hnízdo sami neničte tím, že ho hodíte do ohně nebo polijete vařící vodou.

Nejlepší jsou přírodní způsoby, jak se sršňů zbavit, a pokud vetřelce na zahradě spatříte, vyplatí se okamžitě jednat. Tento hmyz má citlivý čich a nesnáší zejména vůni specifických rostlin, které ho z vašeho pozemku rychle vyženou. Nejúčinnějším odstrašujícím prostředkem pro sršně je česnek, ale také tymián, máta, verticilium a také eukalyptus. Za tímto účelem si mnoho lidí tyto rostliny vysazuje na záhony nebo si z jejich olejů připravuje postřiky proti sršňům, které mají bohužel jen dočasný účinek. Existuje past na sršně, která funguje okamžitě a zároveň tento hmyz účinně ničí?

Jak se zbavit sršňů domácím způsobem?

Tato past na sršně je opravdovou lahůdkou pro léto na zahradě, a dokonce se dá říct, že do ní hmyz sám padá – jako švestky do kompotu! K její výrobě potřebujete plastovou láhev, nejlépe o objemu 1 litr, provázek, 1 lžičku cukru a tajnou přísadu, 500 ml piva. Sršni se v této pasti zlikvidují sami! Pro začátek odřízněte horní 2/3 výšky láhve, pak ji otočte a vložte do ní trychtýř. Po stranách udělejte dva otvory, abyste mohli past snadno instalovat na zahradě.

Čím přilákáte sršně do této podomácku vyrobené pasti? Do láhve nalijte pivo a nasypte cukr, což je kombinace, která na ně udělá sladký, ale smrtící trik. Nyní vezměte provázek a past zavěste na místo, kde sršně vidíte nejčastěji. Nejlepší místa budou ta, která jsou na zahradě nejméně frekventovaná. Ve videu najdete úplný návod na tuto past:

Leave a Response