Zahrada

Pokud chcete mít krásný trávník, osázejte ho touto přísadou a bude nejkrásnější v okolí.

32views

Úprava krajiny není jen ořezávání stromů a sázení květin. Na jaře se vyplatí zajímat se také o svůj trávník, který po dlouhé zimě často zůstává v neuspokojivém stavu. Pokud chcete, aby tráva připomínala trávník na stadionu, je nutné na něj zasít něco navíc. Poradíme vám, jak trávu zasít, aby připomínala zelený, svěží koberec.

Dobře udržovaný trávník je skutečnou vizitkou vašeho domu. Může se zdát, že vypěstovat zelenou, svěží trávu je snadné, ale skutečnost je trochu jiná. Po zasetí trávníku dochází k různým situacím, které způsobují nerovnoměrný růst trávy a mohou být ještě problematičtější. Pokud vás zajímá, jak zasít trávu, abyste se z ní mohli těšit už po několika týdnech, jste na správném místě.

Kdy zasít trávu na zahradě?

Zahrádkáři uvádějí dvě konkrétní období, kdy se vyplatí vysévat trávu. První je začátek podzimu, kdy jsou teploty o něco nižší, ale dostatečně vysoké, aby semena měla šanci vyklíčit. Půda je navíc mnohem vlhčí než v létě, což také hovoří ve prospěch tohoto období. Druhou možností je zasít trávu na jaře, kdy se počasí začíná zlepšovat a půda je po zimě dobře zavlažená.

Jak zasít trávu, aby rostla bujně a hustě? Tuto otázku si klade každý, kdo se někdy pokusil zasít trávu na vlastní pěst. Nejčastěji to skončilo několika hustými trsy uprostřed zahrady, které bohužel zdaleka neměly požadovaný efekt.

Semena trávy jsou často zničena dříve, než vyklíčí. Slunce je spálí, ptáci sežerou a déšť rozfouká. Klíčem k vypěstování bujné trávy je zasít ji s vhodnou přísadou, která urychlí klíčení.

Jak zasít trávu ručně? Je to snadné

Nejlepší je zasít trávu s přídavkem hnojiva. Ačkoli se mnoho lidí této kombinace obává, ujišťujeme vás, že má smysl. Důležité je dodržet několik železných pravidel, která zajistí úspěch této mise.

Při výběru hnojiva volte takové, které je určeno pro péči o trávník. Bude šetrnější než jiné zahradní granule, takže nepoškodí travní semeno. Na obalu výrobku bude jasně uvedeno, kolik hnojiva potřebujete pro konkrétní plochu trávníku. Držte se těchto pokynů a nikdy nepřekračujte povolené množství.

Jak zasít trávu hnojivem? Nejdůležitějším pravidlem je vysévat produkty odděleně. Nejprve zasejte trávu a poté hnojivo. Nemíchejte je a neprovádějte to v opačném pořadí. Semena potřebují ke správnému vyklíčení vodu, proto trávník v prvních dnech pravidelně zalévejte.

Jakmile spatříte první stébla, nepřestávejte hnojit. Mladý trávník bude potřebovat podporu, aby se nestal obětí houbových chorob. Hnojivo ji pokryje neviditelnou bariérou, přes kterou se žádné patogeny nedostanou.

Leave a Response