Zahrada

Trik, který zdvojnásobí úrodu rajčat. Napadlo by vás to takhle?

28views

Druhá polovina května je ideální dobou pro výsadbu rajčat do země. Existuje osvědčený trik, který vám umožní lépe se o rostliny starat a těšit se z bohaté úrody.

Stačí to udělat krátce před tím, než sazenice zasadíte do země. Rostliny budou zdravé a rajčata velká, šťavnatá a chutná.

Jak pěstovat rajčata?

Na naší zahradě se postupně blíží období výsadby rajčat. Tato zelenina je u nás jednou z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších, a to díky své chuti a četnosti, s jakou se používá v naší kuchyni.

Abychom se však mohli těšit z bohaté úrody, je třeba věnovat jí určitou péči, kterou tato rostlina miluje. Tuto zeleninu lze pěstovat v půdě, ale také ve sklenících a tunelech. Ocení místo s dobrým slunečním světlem a chráněné před větrem.

Je třeba mít na paměti, že rajčata jsou velmi citlivá na první mrazíky a nižší teploty a jejich optimální podmínky pro pěstování jsou mezi 18 a 25 stupni Celsia.

Tento trik vám pomůže zdvojnásobit úrodu rajčat

Pokud se chcete těšit z bohaté úrody, existuje jeden jednoduchý trik, který vám pomůže správně pečovat o rostlinu a přinese krásné červené plody. Ukazuje se, že klíčem ke krásným a plodným rajčatům je použití hnojiva z kuřecího trusu.

To je třeba rovnoměrně rozprostřít a zamíchat do půdy, do které jsme zasadili naši rostlinu. To vše proto, že kuřecí hnůj má řadu příznivých vlastností, které silně ovlivňují naši sazenici.

Toto přírodní hnojivo dodává rostlinám řadu základních prvků, jako je dusík, fosfor a draslík. Kromě toho je bohatý na mnoho minerálních látek, které nejsou v komerčních hnojivech dostupné.

Na co nezapomenout při používání slepičího hnoje?

Tento přírodní typ hnojiva obsahuje řadu živin, které mají senzační vliv na růst a vývoj rostlin, jako je dusík, vápník, hořčík, bór a železo. Přestože rajčata mají velmi dlouhé vegetační období, složky obsažené v hnoji zajistí jejich dlouhodobé hnojení.

Při aplikaci tohoto hnojiva je však důležité pamatovat na to, abyste rostliny nepřehnojovali. Proto se doporučuje kuřecí hnůj šetrně ředit vodou a používat také malé dávky, které by měly činit asi 100 gramů na jedno rajče.

Pamatujte také na to, že čerstvý hnůj nelze aplikovat bezprostředně před výsadbou. Proto se doporučuje aplikovat jej na podzim, kdy je důkladně promíchaný s připravenou půdou.

Leave a Response