Zahrada

Nejlepší postřik proti mšicím. Potřebujete pouze vodu a 1 složku

30views

Jaro je na zahradě nádherné období. Kromě rostlin, které se probouzejí k životu, však musíme počítat také se škůdci. Hmyz začne brzy navštěvovat naše zahrady a poškozovat rostliny.

Zvláště nebezpečné jsou na zahradě mšice, které mohou vést k úhynu mnoha rostlin na zahradě. Jak se jich zbavit? Proti mšicím můžeme použít domácí postřik.

Mšice mohou zcela zničit vaši zahradu

Na jaře se mnoho zahrad potýká s napadením mšicemi. Pokud byla zima mírná, bude jich dostatek. Škůdce můžeme spatřit brzy na jaře, kdy se začnou živit právě se vyvíjejícími výhonky.

Hmyz může na zahradě ničit rostliny. Jakmile se objeví první listy, nebude trvat dlouho a mšice napadnou i je. S oblibou požírají květenství, což může snížit letošní úrodu. Proto bychom měli již nyní provádět postřik proti mšicím.

Boj proti mšicím by měl začít téměř okamžitě. Časné jaro je ideální dobou pro ochranu rostlin před škůdci. Ideální postřik si můžete vyrobit sami doma. Potřebujete pouze dvě přísady.

Osvědčený postřik proti mšicím

Proti mšicím můžeme použít přípravky dostupné v obchodech. Není to však jediná možnost. Ideální postřik si můžete vyrobit sami doma. Stačí vám k tomu voda a obyčejné šedé mýdlo.

Do misky nalijte 1 litr vlažné vody a nastrouhejte 20 gramů šedého mýdla. Celou směs důkladně promíchejte, dokud se mýdlo nerozpustí. Nalijte sprej proti mšicím do lahve s rozprašovačem.

Jak postřik aplikovat?

Šedé mýdlo je biologicky odbouratelné, bezpečné pro rostliny i motýly a včely. Nemusíme se obávat, že bychom postřikem proti mšicím poškodili užitečný hmyz a přirozené opylovače.

Směs aplikujeme preventivně brzy na jaře. Tímto způsobem budou sazenice, mladé rostliny a nedávno olistěné rostliny chráněny před nebezpečnými škůdci hned od počátku.

Leave a Response