Zahrada

Rebarboru s ním zalévejte každé dva týdny. Bude růst jako nikdy předtím

19views

Rebarbora je velmi ceněná jedlá rostlina, která se pevně usadila v našich zahradách. Je poměrně nenáročná na pěstování a daří se jí i v náročnějších podmínkách, vyžaduje však důležitou údržbu.

Aby rebarbora hojně rostla a byla pokryta velkými listy, je důležité zajistit především její správné hnojení. Co se k tomuto účelu vyplatí použít? Roste na každé zahradě!

Jak získat chutnou rebarboru?

Rebarbora je jedinečná rostlina, která se v kuchyni hojně využívá. Hodí se k výrobě kompotů a džemů, je oblíbenou přísadou do koláčů i do suchých pokrmů, například k masu. Od začátku května si můžete vychutnat jedinečnou chuť rebarbory, která se na našich zahradách pěstuje stále častěji.

Při pěstování rebarbory je důležité mít na paměti několik základních kroků a pojmů. Výsadbu rebarbory je nejlepší naplánovat tak, že na podzim rozdělíte stonky, aby rostlina přes zimu dobře zakořenila. Řízky vložte do půdy obsahující hnůj a kompost.

Péče o rebarboru zahrnuje kypření a pletí půdy. Důležité je také odstraňování květenství, které by se mělo provádět brzy na jaře. Aby rebarbora krásně rostla, je dobré ji od časného jara po celé léto pravidelně hnojit. K tomuto účelu je ideální přírodní kopřivová kaše.

Recept na kopřivovou kaši

Pro přípravu přírodního kopřivového hnojiva použijte mladé listy kopřiv, které jsou bohaté na živiny. Kilo nasekaných listů umístěných v kbelíku zalijte 10 litry vody a odstavte na místo chráněné před sluncem. Lze jej přikrýt gázou, aby byla zajištěna cirkulace vzduchu.

Tímto způsobem získáme po dvou týdnech asi 10 litrů hnojiva. Nezapomeňte kaši každý den promíchat. Jakmile uvidíte, že vrstva pěny zmizela, můžete hnojivo aplikovat.

Jak a kdy hnojit rebarboru?

Kopřivovou kaši zřeďte vodou a výsadbu zalévejte pouze touto připravenou tekutinou. Nezapomeňte nepřehánět množství hnojiva a četnost jeho aplikace.

Předpokládá se, že optimální interval mezi dávkami přírodního hnojiva je v případě rebarbory přibližně dva týdny. Tímto způsobem můžete rostlinu vyživovat od jara do léta a těšit se z bohaté úrody.

Leave a Response