Zahrada

Skořápky z pistácií nevyhazujte. Můžete je skvěle využít na zahradě, například takto

23views

Mnozí z nás je budou považovat za pouhý odpad a jen někteří je ocení. Pistáciové skořápky jsou velmi dobrým základem hnojiva pro rostliny, ale nejen pro ně. Zjistíte, že skořápky jsou užitečnější, než si myslíte.

Pokud jste neznali patent na jejich použití, určitě si přečtěte náš článek. Budete překvapeni, kolik využití skořápky těchto ořechů mají.

Vlastnosti pistáciových skořápek

Pistáciové skořápky mají na zahradě několik možností využití, ačkoli to ví jen málo zahrádkářů. Lze je například použít k dekoraci záhonů, pomáhají odradit zahradní škůdce nebo slouží jako základ pro hnojivo.

Vyhazování pistáciových skořápek je čistým plýtváním penězi. Zamyslete se – proč utrácet za specializované produkty, když nejcennější hnojivo vyhazujete do koše.

Pokud jste tedy milovníci ořechů, teď už víte, že máte výmluvu. Koneckonců, necukrujete mezi jídly a „budujete“ základ pro své hnojivo.

Jak využijete pistáciové skořápky na zahradě?

Chcete-li použít pistáciové skořápky, musíte jich nasbírat značné množství. Pak je dobré je dobře usušit, například na slunci. Po jejich rozemletí je můžete snadno přidat do kompostu nebo přimíchat do půdy.

Za zvážení stojí zejména druhá možnost. Přidání pistáciových skořápek do půdy může pomoci zadržet vodu v půdě a mírně zlepšit její strukturu. Důležité je, že pistáciové skořápky vyrovnávají pH půdy.

Zapomeňte na škůdce

Pistáciové skořápky také dobře fungují jako prostředek proti škůdcům. Bylo prokázáno, že mšice a mnoho dalších druhů hmyzu nesnáší jejich vůni. Ostré hrany rozdrcených skořápek vytvoří neprostupnou bariéru například pro slimáky.

Toto použití pistáciových skořápek je dětská hra. Stačí jimi posypat místa, která chcete chránit, a je hotovo. Žádné broušení, stříkání ani jiné časově náročné postupy.

Pokud jsme vás přesvědčili, abyste použili pistáciové skořápky na své zahradě, určitě nám dejte vědět v komentářích. Vyzkoušejte tento patent na vlastních pozemcích a pocítíte ten rozdíl.

Leave a Response