Zahrada

Mrkev bude velká a sladká. K dokonalému hnojení potřebujete jen vodu a tuto přísadu.

18views

Přemýšleli jste někdy o tom, proč každá mrkev chutná jinak? Podle odborníků za její chuť může množství cukru v zelenině. Ten může tvořit 4 až 12 % složení mrkve.

Ale máme vlastně vliv na to, jakou mrkev pěstujeme? Do jisté míry ano a klíčem k tomu je správné hnojení mrkve. Určitě se podívejte, jak na to.

Proč je mrkev hořká?

Chuť mrkve samozřejmě do jisté míry závisí na pěstované odrůdě. Je však pravda, že hlavní vliv na její chuť má způsob péče o ni. Tak je jedna mrkev sladká a jiná obsahuje tolik hořkosti, že se špatně polyká.

Za hořkou chuť mrkve může zanedbaná péče. Pokud mrkev roste v kyselé půdě, je obětí škůdců nebo plísní a není hnojena, není divu, že její chuť má k ideálu daleko.

Naštěstí existuje způsob, jak její chuť trochu zlepšit. Řeč je o hnojení mrkve, které lze provést poměrně jednoduchým způsobem.

Jak pěstovat mrkev?

Mrkev by se měla pěstovat na slunném místě. Množství slunečního světla, které na zeleninu dopadá, určuje její sladkost. Půda pro pěstování mrkve by měla být neutrální – čím kyselejší půda, tím méně cukru v mrkvi.

Je třeba také pamatovat na to, že mrkev by se neměla pěstovat v místech po kořenové zelenině. Nezapomeňte ji také zalévat. Během fáze klíčení a růstu se to vyplatí dělat intenzivněji.

Hnojení mrkve tímto způsobem zaručuje sladkou úrodu.

Nyní, když víte, jak pěstovat mrkev, přejděme ke správnému hnojivu. Hnojivo se připravuje ze 100 g cibulových slupek, které je třeba zalít 2 litry vody. Toto hnojivo je třeba přelít 2 litry vody a ponechat na teplém místě po dobu 2 až 4 týdnů.

Po ukončení procesu kvašení (doporučujeme přípravek několikrát promíchat) jej přecedíme přes síto a zředíme v poměru 1:10 vodou. Toto hnojivo je ideální pro hnojení mrkve.

Leave a Response