Zahrada

Tímto stylem uděláte z banánů hnůj. Rostliny a sazenice vám poděkují

28views

Hnojení půdy je důležitou součástí péče o rostliny. Správná výživa poskytuje potřebné látky a složky, které se promítají do rychlejšího růstu i lepšího kvetení a tvorby plodů.

Jedním slovem, dobré hnojení je klíčem k úspěchu u každé plodiny a bezkonkurenčním způsobem, jak zvýšit výnosy. Takových výhod lze dosáhnout použitím banánového hnoje.

Přírodní hnůj je nejlepší hnojivo

Výhody přírodních hnojiv oproti umělým jsou značné. Domácí hnojivo je levnější, neobsahuje chemické látky a především je vysoce účinné. Pomůže vám vypěstovat krásnou zeleninu a květiny.

Hnůj si můžete snadno připravit doma. Využijeme zbytky organické hmoty, které zkvasíme. Takto vzniklé účinné látky a živiny stimulují růst rostlin.

Každý zahrádkář ví, jak dobrý je dřevěný popel jako hnojivo, nebo o prospěšnosti kopřivového hnoje. Ne každý však ví o účinnosti banánového hnoje.

Jak banánový hnůj funguje?

Banány jsou bohaté na cenné živiny a minerály. Vyznačují se vysokým obsahem draslíku, který stimuluje růst rostlin, posiluje kořenový systém a pomáhá při nasazování květů.

Rozmačkané banány jsou také bohaté na hořčík, fosfor a dusík, které se podílejí na silných výnosech a posilují rostliny, čímž zvyšují jejich odolnost. Banány mají ještě jednu důležitou výhodu z hlediska pěstování rostlin, a sice že odpuzují škůdce, zejména mšice.

Banánový hnůj lze použít k obohacení půdy pro zeleninu, jako jsou rajčata a papriky, růže a další kvetoucí a plodící keře, a také pro hrnkové rostliny.

Jak připravit banánovou kaši?

Recept na domácí banánovou kaši je jednoduchý. Stačí postupně nasbírat banánové slupky a vložit je do nádoby naplněné vodou. Zalité slupky se nechají několik dní kvasit.

Vzniklou tekutinu zpod banánů zřeďte vodou v poměru jedna ku jedné. Tímto hnojivem zalévejte rostliny v intervalech nejméně 14 dní.

Banány na zahradě lze využít i jinak. Slupky lze usušit a rozemlít. Vzniklé pevné hnojivo lze použít k obohacení půdy na záhonech a květinových rabatech.

Leave a Response