Zahrada

Nikdy nesázejte borůvky vedle těchto stromů. Zcela je připraví o živiny

27views

Borůvky jsou chutným doplňkem ovesné kaše, koláčů a sladkých dezertů. Kvůli vysokým cenám v obchodech se mnoho lidí rozhoduje pro jejich vlastní pěstování.

Zajímavé je, že péče o tuto rostlinu není náročná, pokud jí poskytnete správné místo. Existuje však jeden patent, díky kterému bude borůvka růst krásněji než kdy jindy.

Jak pěstovat borůvky?

Borůvky jsou rostliny, které jednoduše milují slunce. Měly by být vysazeny do dobře propustné půdy s vysokým obsahem humusu. Klíčovou součástí péče o borůvky je zálivka, zejména v horkém počasí. Zalévejte přímo do půdy pod keřem. Ideální je k tomu dešťová voda.

Borůvky by se měly hnojit dvakrát za sezónu. První hnojení by mělo být provedeno na jaře na přelomu dubna a května, druhé v létě.

Mělo by se použít hnojivo bohaté na dusík, fosfor, hořčík nebo draslík. Ideální je hnojivo na bázi kávové sedliny, které navíc okyseluje půdu.

Vysaďte v jejich blízkosti borůvky a porostou jako blázen.

Borůvkám se daří ve správné společnosti. Naštěstí je to poměrně „přátelská“ rostlina, takže si „rozumí“ s většinou zahradních rostlin.

Borůvky se doporučuje vysazovat ve společnosti: ředkviček, šťovíku, brusinek, kopru, kopru, bazalky, petržele, tymiánu, rododendronu, azalek, brutnáku, meduňky, vřesu, jehličnanů, lupiny, pažitky, cibule, okrasného česneku, kolopejky a jahodníku.

Nikdy nesázejte borůvky vedle borůvek

Nezapomeňte nikdy nesázet borůvky vedle jabloní nebo ořešáků. Tyto stromy nejenže připravují borůvky o cenné sluneční paprsky, ale také „sklízejí“ jejich cenné výživové hodnoty.

Bohužel mnozí z nás tuto chybu opakují, když borůvky vysazují v blízkosti ovocného sadu. Toto jednání sabotuje naše úsilí a zaručuje špatnou úrodu. Vzhledem k mnoha alternativám, vedle kterých můžeme borůvky vysadit, doporučujeme zvolit správné místo.

Milí čtenáři, jaký máte patent na krásné borůvky? Máte vlastní způsoby, jak se těšit z bohaté úrody? Pokud ano, určitě se s námi o své zkušenosti podělte v komentářích.

Leave a Response