Zahrada

Posekanou trávu nevyhazujte, ale zalijte ji vodou a přikryjte. Vyděláte peníze

26views

Většina majitelů nemovitostí si neuvědomuje hodnotu posekané trávy a často ji jednoduše spálí nebo vyhodí. Tato zelená hmota má však cenný potenciál a lze ji dobře využít.

Jak využít posekanou trávu

Posekaná tráva se výborně hodí k mulčování zahradních záhonů. Pomáhá udržovat vlhkost, zabraňuje růstu plevele a poskytuje rostlinám potřebné živiny, které se postupně rozkládají.

Je důležité nepoužívat k mulčování trávu obsahující semena, aby se zabránilo jejímu nežádoucímu šíření.

Dalším způsobem využití čerstvě posekané trávy je vytvoření tekutého hnojiva bohatého na dusík.

Naplňte kbelík posekanou trávou, zalijte vodou, přikryjte a odstavte na 2-3 týdny, aby se hnojivo vytvořilo. Poté ho sceďte a zřeďte v poměru 1:5. Toto hnojivo je vhodné aplikovat každé dva týdny, aby se rostliny obohatily o dusík.

Ke kompostování se skvěle hodí také posekaná tráva. Můžete je smíchat s jiným organickým odpadem. Pravidelné míchání a zvlhčování kompostu urychlí proces rozkladu.

A nezapomeňte si na trávníku nechat trochu trávy. Její rozklad přirozeně obohatí půdu a váš trávník bude vypadat zdravěji a zeleněji.

Tyto metody vám nejen ušetří peníze za likvidaci odpadu, ale také přispějí ke zdravější zahradě a lepšímu životnímu prostředí.

Leave a Response