Zahrada

Nesázejte ji vedle rajčat, protože by jim vzala všechny živiny.

25views

Při pohledu na obrázek se vám sbíhají sliny, že? Kdo by si nechtěl vychutnat úžasnou chuť a vůni rajčat z vlastní zahrádky?

Bohužel cesta od slov k činům je velmi dlouhá a hrbolatá. Pokud uděláte chybu ve fázi výsadby rajčat, sabotujete vlastní úrodu. Víte, ve které čtvrti je lepší rajčata nesázet?

Recept na krásná rajčata je jednodušší, než si myslíte

Rajčata jsou poměrně jednoduché rostliny, i když vyžadují naši pozornost. Pokud víme, jak je hnojit a v jakém okamžiku je zasadit do země, neměli bychom s nimi mít větší problémy.

Klíčem k úspěchu je počkat s jejich výsadbou, až se nebudeme muset obávat mrazů. Poté se vyplatí prozkoumat různé formy výsadby rajčat.

Někteří je vysazují bokem, jiní používají speciální metody hnojení sazenic a další dávají přednost výsadbě rajčat pouze v určitých čtvrtích. Nejlepším způsobem je samozřejmě kombinace všech těchto technik.

Toto podomácku vyrobené hnojivo dokáže na zahradě zázraky

Tím se dostáváme k tématu hnojení. Přestože o hnojivech bylo napsáno již mnoho, zdá se, že hnojivo vyrobené ze 100 g kvasnic a 10 litrů teplé vody je díky vysokému obsahu dusíku nejuniverzálnějším domácím hnojivem pro rajčata.

Kvasnice výrazně posilují kořenový systém rostliny a činí ji odolnou vůči chorobám. Účinné může být samozřejmě i použití přípravků na hubení plevele, ale příprava takového přípravku může trvat o něco déle.

Rajčata takové sousedství nesnesou

Vrátíme-li se k tématu sousedství rajčat, i jim je třeba věnovat zvláštní pozornost. Rozhodně nesázejte rajčata vedle kukuřice nebo brambor. Škodí jim také zelí, ředkvičky, okurky nebo fenykl.

Rajčatům se mnohem lépe daří vedle bazalky, která má také silnou vůni a je výborným odpuzovačem hmyzu. Pokud jste ještě nezkusili pěstovat rajčata ve společnosti bylinek, určitě byste se o toto téma měli zajímat a svou úrodu nepoznáte.

Leave a Response