Zahrada

Slupka z tohoto ovoce je dokonalým hnojivem pro vaše rostliny na zahradě.

20views

Každý rok na začátku zahrádkářské sezóny se mnozí z nás potýkají se stejným problémem. Jaké hnojivo pro rostliny vybrat? Existuje univerzální řešení?

Pro všechny zoufalé zahrádkáře máme dobrou zprávu. Ze zbytků tohoto exotického ovoce můžete v krátké době vyrobit zdravé hnojivo pro vaše rostliny. Je to jednodušší, než si myslíte.

Existuje univerzální hnojivo?

Hodně se mluví o tom, že hnojiva by měla být přizpůsobena požadavkům jednotlivých rostlin. Hnojivo však můžete bez problémů použít pro rajčata, zelí nebo růže.

Vyrábí se ze zbytků exotického ovoce. Přestože jeho cena není nejnižší, rozhodně se vyplatí do něj investovat. Vaše rostliny vám za něj poděkují.

Víte, o jakém ovoci je řeč? Je to granátové jablko, respektive jeho neocenitelná slupka. Málokdo ví, že obsahuje celou řadu cenných výživových hodnot.

Proč jsou slupky granátového jablka tak cenné?

Slupky granátového jablka obsahují sloučeniny, jako jsou polyfenoly, hořčík, vápník, draslík, sodík, fosfor, měď, železo a zinek. Díky svému bohatému složení mohou nejen podpořit mnoho rostlin, ale také v mnoha směrech.

Přípravky z granátového jablka se doporučují jak k ochraně rostlin před chorobami, tak k posílení kořenového systému nebo ke zvýšení odolnosti rostlin proti napadení škůdci.

Jak připravit hnojivo pro granátová jablka?

Hnojivo z granátového jablka připravíte tak, že čerstvou slupku jednoho granátového jablka nakrájíte na kousky a zalijete ji 2/3 šálku vody. Vše rozmixujte na hladkou kaši a zřeďte ji v poměru 1:5 vodou.

Takto připravenou směs používejte jednou za 2 až 3 týdny. Garantujeme vám, že navrhované tekuté hnojivo nadobro změní váš přístup k ekologickému pěstování.

Granátové hnojivo je ideální pro pěstování zeleniny, bylinek a hrnkových rostlin, jako jsou: rajčata, brokolice, zelí, papriky, růže, šalvěj, rozmarýn, bazalka, koriandr, oregano, kapradiny, filodendron, aglaonema, hadinec, fíkovník.

Leave a Response