Zahrada

Nejlepší hnojivo pro jahody. Máte ho každý v kuchyni

13views

Vysoká cena jahod na trhu podněcuje stále více domácích zahrádkářů k zájmu o jejich pěstování. Je třeba říci, že toto pěstování nemusí být nijak zvlášť náročné.

S pomocí domácího hnojiva, které způsobí revoluci ve vaší úrodě. S touto výživou budou vaše jahody růst jako blázni a produkovat krásné, šťavnaté plody.

Jak pěstujete jahody vy?

Pěstování jahod je rozhodně jednou z nejvděčnějších prací. Při správné péči se vám rostliny rychle odmění skvěle chutnajícími plody.

Ale to není všechno. Protože jahody dozrávají téměř současně, mohou vás téměř zasypat čerstvou vodou jako poděkování za týdny péče o ně.

Ta může okořenit některé šediny, ale na druhou stranu, ani v přírodě není nic zadarmo. Naštěstí se o většinu problémů s péčí o jahody postará mulčování a domácí hnojivo.

Využijte odpad z domácnosti k výrobě hnojiva svých snů

Zapomněli jste někdy v lednici mléko? Pokud ano, je to skvělé. Plýtvání potravinami je sice nepříjemná věc, ale zkažené mléko je to, co naše jahody potřebují.

Smíchejte kyselé mléko s vodou a nechte ho několik dní odstát. Pak ho smíchejte s domácím hnojem a připravené hnojivo aplikujte kolem jahod. Tímto způsobem máte zaručenou úrodu, o které jste vždy snili.

Proč je hnojivo z kyselého mléka tak účinné?

Kyselé mléko může mírně okyselit půdu, což prospívá chuti jahod. Kromě toho je ještě bohaté na mnoho cenných živin, které prospějí růstu keřů.

Pokud zkombinujete domácí recept na hnojivo s mulčováním jahod a zaručíte jim alespoň šest hodin slunečního svitu denně, s jahodami nic nezkazíte.

Navrhované metody v kombinaci s úrodnou, dobře propustnou půdou vytvoří pro jahody skutečný ráj. Jen nezapomeňte z tohoto ráje vyhnat vetřelce z řad plevelů, ale opylování jahod nebo použití agrotextilií při jejich přesazování by tento nepříjemný problém mělo zcela vyřešit.

Leave a Response