Zahrada

Skořápky zalijte octem. Tím se vyřeší velký problém zahrádkářů

19views

Setkali jste se někdy s problémem podvyživených rostlin? Obvykle odmítají správně růst, dávají slabou úrodu a netěší naše oči tak, jak by měly.

Mezitím se ukázalo, že řešení tohoto problému můžeme najít v naší kuchyni, vlastně v odpadkovém koši. Ano, mnozí z nás vyhazují zdravá hnojiva a pak přeplácejí jejich chemické ekvivalenty.

Zachraňte své rostliny

Pokud si lámete hlavu s výběrem nejlepšího hnojiva pro rostliny, které preferují zásaditý nebo vápenitý substrát, jako jsou hrušky, švestky, jabloně, zimostrázy, tisy, levandule, rajčata, okurky, cukety nebo bezinky, zapomeňte na chemikálie zakoupené v obchodě.

Ta je nejen drahá, ale také nepříliš ekologická. Přesto existuje univerzální, levný prostředek, který vyřeší všechny problémy na zahradě. Nejenže snižuje kyselost půdy, ale posílením kořenového systému chrání zeleninu a ovoce před hnilobou.

Má také vlastnosti odpuzující škůdce. A protože je bohatá na živiny, v mžiku podpoří růst našich rostlin. Víte, o jakém hnojivu je řeč?

Využijte odpad z domácnosti na maximum

Univerzální zahradní hnojivo se vyrábí z vaječných skořápek. Možná vás zajímá, jak vyrobit hnojivo z vaječných skořápek? Je to jednoduché.

Nejjednodušším řešením je jednoduše přimíchat rozdrcené vaječné skořápky do půdy. Zajímavějším řešením je však rozdrtit 10 vaječných skořápek a zalít je 400-500 ml 9% octa. Asi po 48 hodinách hnojivo nařeďte v poměru 1 polévková lžíce na litr vody. Toto hnojivo se doporučuje aplikovat jednou za dva týdny.

Objevte zahradní vlastnosti octa

Možná vás zajímá, proč by mělo být hnojivo z vaječných skořápek obohaceno octem. Rádi bychom vám to vysvětlili. Přidáním octa do hnojiva usnadníte rostlinám přijímání živin.

Před použitím hnojiva však doporučujeme zkontrolovat pH půdy. Jeho silné odkyselující vlastnosti mohou narušit správný růst některých rostlin.

Nikdy jej například nepoužívejte na okrasné rostliny, jako jsou hortenzie, azalky, rododendrony nebo vřesy, ani na ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo maliny.

Leave a Response