Zahrada

Takto zkušení zahradníci zachraňují vyschlý trávník. Stačí nalít tento

30views

Stále teplejší počasí venku ovlivňuje nejen nás, ale i naše rostliny. Vlna veder našim trávníkům rozhodně neprospívá.

Víte, jak si poradit s vyprahlým trávníkem? Ukázalo se, že odpověď na tuto otázku je jednodušší, než si možná myslíte. Stačí použít určitou domácí metodu.

Jak oživit vyschlý trávník?

Během vlny veder procházejí naše trávníky peklem. Bohužel, ale málokdo si uvědomuje, že trávník je rostlina jako každá jiná a bylo by dobré ho občas zalít.

V důsledku velkého zanedbávání a nedostatečného hnojení trpí tráva problémy, které jsou pro jiné rostliny přirozené. Suchý trávník rozhodně není to, co bychom na své zahradě chtěli vidět. Vy však víte, jak o něj pečovat.

Ukazuje se, že pouhé zalévání zde nemusí stačit. S pomocí osvědčených zahradnických tipů svůj trávník nepoznáte už po několika dnech.

Jak zachránit podmáčený trávník?

Sucho je jedním z nejzávažnějších a nejextrémnějších přírodních jevů, které ovlivňují společnost, životní prostředí a hospodářství.

S touto skutečností lze jen těžko nesouhlasit. Proto v boji o naše území použijeme více než vodu. Začneme s postupem čištění trávníku.

Pomocí hrábí se zbavíme uschlých stébel a případné odumřelé trávy a poté přejdeme k procesu obnovy. To vás možná překvapí.

Začněte se správným hnojivem

Pro regeneraci suchého trávníku je vhodné použít hnojivo s vysokým obsahem dusíku, fosforu a draslíku. K tomuto účelu se výborně hodí organický kompost.

Pokud se rozhodnete použít tekuté hnojivo, ujistěte se, že je aplikováno na chladný trávník. Poté počkejte, až tráva vyschne, a posekejte 1/3 její délky. Poté trávník provzdušněte, což je proces propíchání trávy vidlemi. Tímto způsobem zahrádkáři šetří svůj trávník.

Tímto ošetřením se půda provzdušní, je úrodnější a lépe vstřebává minerální látky.

Pokud však i přes tato opatření zaznamenáte nevzhledné prořídnutí trávníku, je nejlepší trávník znovu osít. Tak si můžete být jisti, že váš trávník získá během několika týdnů zpět svou bývalou slávu.

Leave a Response