Zahrada

Chcete nejlepší úrodu? Nasbírejte ji v lese a zalévejte s ní sazenice.

24views

Mnoho majitelů pozemků sní o pěstování vlastní zeleniny, která bude vypadat a chutnat úžasně. Někdy však mohou být záludné a ukázat svou vrtkavou stránku. Hůře rostou a dávají mnohem menší výnosy. V takovém případě stačí použít domácí hnojivo. Čím zalévat zeleninu, aby lépe rostla? Přírodní výživu najdete v lese.

Jak si mohu vyrobit přírodní hnojivo pro svou zeleninu? Jděte na procházku do lesa

Domácí zeleninová zahrada je často chloubou majitelů pozemků. Než se však domácí pochoutky dostanou na váš talíř, musí zahradník tvrdě pracovat. To proto, že zelenina se ráda bouří, chytá nemoci a v důsledku toho nedává tak bohatou úrodu. Proto se vyplatí pustit se do práce dříve, než dojde ke škodám.

Zkušení zahrádkáři mají řadu patentů, které jim pomáhají efektivně pečovat o rostliny na pozemku. Jedním z nich je poskytnutí druhého života zahradnímu nebo lesnímu odpadu. Mnoho lidí si oblíbilo zejména borové šišky. Ty jsou totiž nejen jednou z nejlepších složek mulče, ale mohou být také skvělou ochranou před mrazem nebo ztrátou vlhkosti. Ale to je jen začátek.

Jaké hnojivo použít pro pěstování zeleniny? Budete překvapeni, co dokáže

Šišky, které jsou jedním z nejlepších kompostových materiálů pro kyselomilné rostliny, mohou být pro pěstování zeleniny velmi užitečné. Během chvilky se stanou základem pro výživné tekuté hnojivo, které urychlí růst rostlin a ochrání je před chorobami. Kromě toho také účinně zvýší jejich odolnost vůči povětrnostním podmínkám, takže se stanou téměř „nezničitelnými“. A samotná výživa vám v budoucnu umožní sklízet plnou úrodu chutné a dobře vypěstované zeleniny, takže ji můžete počítat i na kilogramy. Jak je to možné?

Šišky obsahují mnoho cenných živin pro růst rostlin – pryskyřice, alkaloidy a minerální látky, jako je draslík, zinek a vápník. Ty výrazně podporují zdraví zeleniny a podporují její velký a rychlý růst. Jednoduše si připravte výživné tekuté hnojivo na bázi těchto živin a poté rostliny krmte ve správných dávkách a intervalech.

Jak připravíte hnojivo z borových šišek? Stačí pár minut práce a výsledek vás překvapí.

Výživné hnojivo z borových šišek si můžete připravit během několika minut. Než se však pustíte do práce, udělejte si krátkou procházku po lese a poohlédněte se po borových šiškách. Nasbírejte jich hodně a později si za to poděkujete.

  • Nasbírané šišky dejte do litrové nádoby a jednu po druhé je zalijte vodou.
  • Vše nalijte do hrnce a vařte asi 20 minut.
  • Když odvar vychladne, přelijte ho zpět do nádoby.
  • Hnojivý základ skladujte na tmavém a chladném místě. Když se rozhodnete jej použít na zeleninu, nezapomeňte zředit 50 ml koblihového odvaru litrem vody. Aplikujte jednou za dva týdny a sledujte, jak se vaše zeleninová zahrada rázem zaplní prosperující zeleninou.

Leave a Response