Zahrada

Toto ovoce nastrouhejte a vložte. Mravenci už k vám nebudou chodit

23views

Mravenci jsou na zahradě velmi užitečným hmyzem. Bohužel se někdy vyskytují i na místech, kde bychom je raději nenašli.

Nejde jen o jejich invazi do domu. Když mravenci vniknou do našich plodin, měli byste okamžitě jednat. Jinak se můžete rozloučit s krásnou úrodou. Jak to ale udělat?

Jak odradit mravence?

Protože víte, že mravenci jsou užitečný hmyz, je logické je nevyhubit. Místo toho je lepší je jednoduše vyhnat na jiné místo na pozemku.

K tomuto účelu jsou ideální domácí prostředky. Například směs vody a česneku způsobí, že se mravenci postříkanému místu vyhnou velkým obloukem.

Stačí vložit několik stroužků česneku do nádoby s vodou na 24 hodin. Po uplynutí této doby odvar 15 minut povařte, a jakmile vychladne, můžete jím mraveniště bez obav postříkat. Mravenci budou během chvilky pryč.

Osvěžte svou zahradu a zapomeňte na mravence

Je pravda, že vůně česneku na poli nikomu nevadí, ale na zahradě? S takovým zápachem je těžké uspořádat úspěšný grilovací večer.

Proto doporučujeme pomerančovou kůru používat v okolí domu. Nakrájejte je na kousky nebo je nastrouhejte a rozsypte na zahradě. O zbytek se mravenci postarají sami tím, že je přinesou do mraveniště. Pomerančová kůra může bohužel vést k vyhubení výše zmíněného hmyzu.

Vyžeňte je ze své zahrady

Přípravkem, který bude pro mravence bezpečný, ale urychlí jejich vystěhování, bude nějaká neobvyklá směs. Smíchejte 100 g droždí, 100 g cukru a 1 litr vody. Směs nalijte do menších nádob.

Takový přípravek bude účinně odpuzovat mravence. Stejně účinný je i přípravek, který je tak levný, že je těžké uvěřit jeho účinnosti. Smíchejte několik lžiček zrnek pepře s litrem vody a postříkejte místa, kde nechcete mravence vidět.

Zaručujeme vám, že výše uvedené přípravky vám umožní užít si léto bez mravenců. Většina těchto domácích prostředků je navíc bezpečná pro plodiny, takže je můžete bez obav použít na své zahradě.

Leave a Response