Zahrada

Posypte jím zahradu a slimáci nemají šanci. Zmizí sami od sebe

22views

Asi víte, jakou hrozbu představují slimáci pro naše zahradní plodiny. Proto používáme různá opatření k jejich odradení nebo k jejich vyhubení ze zahrady.

Mají však tato opatření komplexní účinek? Mnohá z nich mají pouze krátkodobý účinek a problém zcela neodstraní. Pomocí domácích prostředků lze slimáky a plže ze zahrady vymýtit na dlouhou dobu.

Hostina pro slimáky

Slimáci a plži jsou živočichové s poměrně širokým jídelníčkem. Vystačí si s jakýmkoli zeleným listem, většinou bylin a dokonce i kořeny rostlin – včetně zeleniny a ovoce.

Proto je jejich vyhubení ze zahrady často jediným způsobem, jak zachránit naše plodiny před těmito škůdci. Přestože jsou považováni za relativně pomalu se pohybující živočichy, zbavují naše zahrady veškerého zeleného listí extrémně rychle.

Nejoblíbenějším prostředkem proti slimákům jsou známé modré granule, které na zahradě nadělají více škody než užitku. Rozhodně existují lepší způsoby, jak se s těmito škůdci vypořádat – například pelety proti slimákům z ovesných vloček.

Jak aplikovat ovesné pelety proti slimákům?

Někteří zahrádkáři nastražují pasti na slimáky pomocí návnady vyrobené z: grapefruitových slupek, mléka, kousků mrkve, prošlého piva. My vám však nabízíme patent s použitím ovesných vloček na slimáky.

Použití tohoto typu prostředku je velmi jednoduché. Stačí slimáky na zahradě posypat ovesnými vločkami. Můžete je také smíchat s ovesnými otrubami. Když slimáci sní zmíněný produkt, stanou se pomalými a téměř se přestanou pohybovat, čímž se stanou snadnou kořistí pro okolní ptáky.

Zvýšení účinku ovesných vloček na slimáky

Chcete-li slimáky povzbudit ke konzumaci našeho specifického produktu, namočte ovesnou potravu pro slimáky do vody a nechte ji na talíři. Tato kaše bude pro šneky mnohem lákavější a navíc ji neodnese vítr.

Garantujeme vám, že námi navržený patent je jedním z nejlepších způsobů, jak se zbavit slimáků na vaší zahradě. Pokud jste navíc instalovali hnízdní budky pro ptáky, můžete si být jisti, že si nenechají ujít příležitost hodovat.

Leave a Response