Zahrada

Aplikujte v červenci a sklízejte kilogramy okurek. Budou velké a zdravé

21views

Červenec je období, kdy se stále častěji těšíme na první úrodu na našich zahrádkách. Na některé z nich si bohužel ještě musíme vydělat.

Proto vám nabízíme přírodní hnojivo na okurky, díky kterému sklidíte kila a kila okurek. Navíc budou velké a zdravé. Určitě to tento víkend vyzkoušejte.

Domácí hnojení okurek

Domácí hnojení okurek je jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak se těšit z krásné a dobré úrody.

Stačí v červenci použít jedno z výše uvedených hnojiv a o vlastní úrodě nebudete ani vědět. Stojí za zmínku, že tato řešení jsou zcela ekologická a přírodní. Nemusíte se obávat, že by jakkoli ovlivnily chuť vašich okurek.

Začněme nejjednodušší metodou, a to vaječnými skořápkami. Očištěné, rozdrcené a osušené skořápky zalijte vodou. Po dvou týdnech vytvoříte hnojivo pro okurky s velkým množstvím vápníku.

Tato bylina je zárukou dobré úrody.

Pokud máte po ruce přesličku polní, určitě ji nasekejte a zalijte 10 litry vody. Již po 5 dnech kvašení ji jednoduše zřeďte vodou v poměru 1:5 a použijte jako postřik nebo tekuté hnojivo pro okurky.

Jedná se o jednu z nejlepších metod hnojení okurek. Tento přípravek nejen urychlí a zvýší kvetení a plodnost okurek, ale také je ochrání před chorobami a škůdci. To vše díky vysoké dávce křemíku obsažené v přesličce.

Vyvarujte se těchto chyb při hnojení okurek

Pamatujte, že v zájmu svých rostlin nepřehnojujte. Cílem hnojení okurek je dodat jim potřebné živiny a posílit rostliny předtím, než začnou plodit.

Rozhodně v této době nepoužívejte dusíkatá hnojiva, protože tím pouze urychlíte růst zelené hmoty, což omezí vývoj plodů. Místo toho se zaměřte na dodání křemíku a draslíku okurkám.

Nezapomínejte ani na to, abyste půdu pod okurkami příliš nepřekyselovali, protože kyselá půda zaručuje nízké výnosy. Vyvarujte se také hnojení okurek před přívalovými dešti, protože voda může aplikované hnojivo odplavit.

Leave a Response