Zahrada

Co zasít v červenci? Zelenina bude velká a chutná

20views

Mnozí z nás si červenec spojují se začátkem první sklizně. Mezitím je také vhodná doba na doplnění prázdných míst na zahradě.

Víte, co zasít v červenci, abyste co nejlépe využili potenciál letošního léta? Buďte si jisti, že z červencových výsevů vypěstujete velkou a chutnou zeleninu.

Co zasít v červenci? Vsaďte na zeleninu

Málokdo ví, že zeleninu na zahradě lze rozdělit do tří kategorií:

  • Předplodiny – zelenina s krátkou vegetační dobou.
  • Hlavní plodina – zelenina, která má relativně dlouhou vegetační dobu v půdě.
  • Meziplodiny – zelenina, kterou lze na zahradu „přidat“ po sklizni hlavní plodiny.

Přestože je červenec spojen s měsícem veder a bouřek, bude se v tomto prostředí dařit následujícím druhům zeleniny: špenátu, čínskému zelí, tuřínu, sedmileté cibuli, kopru, polníčku, řeřichě, kerblíku, pažitce nebo kedlubnám.

Uvažujete o pěstování meziplodin? Dejte si pozor na tyto chyby

Nyní, když už víte, co zasít v červenci, se vyvarujte nejčastějších chyb, ke kterým při pěstování meziplodin dochází. Patří mezi ně výsadba zeleniny ze stejné čeledi nebo nedostatečná zálivka, kterou meziplodiny často potřebují mnohem více než hlavní plodina.

Klíčové je také hnojení. Meziplodiny obvykle potřebují hnojení draslíkem, díky němuž jsou odolné vůči suchu, chorobám nebo jiným nepříznivým podmínkám prostředí. Dusíkaté hnojení pro ně bude v mnoha případech žalostné.

Je červenec obdobím květin? Vysejte je a uvidíte.

Věděli jste, že rozpaky nad tím, co zasít v červenci, mohou odvést pozornost od květin? Na začátku července můžete bez obav vysévat letničky nebo dvouletky, jako jsou měsíčky nebo sladký hrášek.

Doporučujeme vám také zajímat se o poněkud divočejší květiny, jako jsou sedmikrásky, pomněnky, macešky, kolopejky a vlčí bob, které však budou v následující sezóně velmi vítané.

Jak vidíte, červenec není jen obdobím sklizně. Vaše zahrada vám může dát mnohem, mnohem více, pokud se jen rozhodnete využít její potenciál. Jste připraveni na tuto výzvu?

Leave a Response