Blog

Slováci začínají stříkat WD-40 do záchodů. Začnete to dělat také?

26views

Oblíbený olej ve spreji se nejčastěji používá na vrzající dveře nebo skříně. Málokdo ví, že má i další nečekané využití. Ukážeme vám, jak snadno lze olej WD-40 použít k čištění a jak vám může pomoci při čištění toalety.

Nepříjemný vodní kámen

Vodní kámen se vyskytuje ve všech domácnostech. Největší problémy mají ti, kteří mají v potrubí tzv. tvrdou vodu. Vodní kámen pak ucpává varnou konvici, kohoutky u dřezů a umyvadel nebo záchodovou mísu. Odstranění vodního kamene je obtížné a obvykle vyžaduje dlouhé namáčení. Mnohem jednodušší je proto vodnímu kameni předcházet.

To nemusí vždy znamenat instalaci drahého filtračního systému. Někde s vodním kamenem pomůže i oblíbený olej WD-40.

Důkladné čištění toalety od vodního kamene

Nejdříve je třeba toaletu důkladně vyčistit od vodního kamene. Vezměte si olej WD-40, otevřete okna, aby se v místnosti dobře větralo, a nastříkejte mísu olejem WD-40. Přípravek nechte působit přes noc. Druhý den záchodovou mísu důkladně vyčistěte a po vodním kameni nebude ani památky. Přípravek je primárně určen k odstraňování rzi a ochraně povrchu, jedná se o silnou chemickou látku.

Preventivní ochrana toalety

Postříkáním toalety přípravkem WD-40 se na ní vytvoří ochranný film. Ten vydrží několik dní a nebude se na něm tvořit vodní kámen. Pokud máte s vodním kamenem problém jen občas, postačí nastříkat olej do vody na dně toalety. Pokud je povrch silně znečištěn vodním kamenem, použijte olej na celou toaletu.

Vždy důkladně větrejte

Při stříkání oleje se v místnosti objeví nepříjemné výpary. Pokud nemůžete místnost dostatečně vyvětrat, postup nepoužívejte. Zároveň dbejte na to, aby se olej při aplikaci nedostal na povrch obkladů. Je totiž velmi kluzký. Ve vlhké koupelně lze poměrně snadno uklouznout a postříkání podlahy olejem by výrazně zvýšilo riziko pádu.

Leave a Response