Zahrada

Hroznové listy mají pro naše tělo nebývalou sílu. Připravte si z nich tento

32views

Hrozny jsou rozhodně neobvyklým ovocem. Osobně neznám nikoho, kdo by je neměl rád. Proto je rádi pěstujeme na svých pozemcích, děláme z nich zavařeniny nebo je jíme v podobě dezertů.

Ale věděli jste, že nejen plody, ale i listy hroznů mají zdraví prospěšné účinky? Jak je to možné? Toto tajemství mi prozradil můj přítel pěstitel. Prostě jsem tomu nemohl uvěřit.

Využijte své hrozny na maximum

O zdraví prospěšných účincích hroznů by se dalo mluvit hodiny. Řekové, Italové a Francouzi jsou si toho dobře vědomi a vědí o hroznech a víně více než kdokoli jiný.

Vědí také, že magické vlastnosti hroznových listů lze využít i po sklizni posledního plodu, aby se plně využil potenciál rostliny.

Jak je to vlastně s hroznovými listy? Bylo prokázáno, že jsou bohaté na vitaminy A, C a B a zároveň obsahují řadu minerálních látek, jako je draslík, kyselina listová a antioxidanty.

Zdraví prospěšné vlastnosti hroznových listů

Vědecké studie prokázaly, že vinné listy působí proti stárnutí (díky sloučenině zvané resvaratol), čistí tělo od toxinů a pomáhají při léčbě křečových žil a problémů s krevním tlakem.

Otázkou je, jak využít potenciál listů vinné révy – přece je nebudeme konzumovat v pevné formě, nebo ano? Čtěte pozorně, protože právě tady začíná to pravé kouzlo.

Tento patent mě ohromil

Když mi o tomto patentu řekl jeden můj kamarád pěstitel, zůstal jsem bez dechu. Říkal, že listy révy chutnají téměř jako špenát. Byl jsem trochu skeptický, ale jakmile mě tento muž pohostil salátem, který obsahoval tyto listy vinné révy, změnil jsem názor.

Uvedl, že ze sušených listů vinné révy lze snadno vyrobit aromatický nálev, který je mimochodem dobrý i na jakékoli podráždění kůže například po bodnutí hmyzem.

No, ačkoli ještě před pár týdny bych si klepal na čelo, kdybych slyšel, že někdo sbírá vinné listy, teď to dělám sám. Už se nemůžu dočkat, až svou rodinu překvapím neobvyklou pochoutkou.

Leave a Response