Blog

Nalijte ho do toalety a ještě nikdy nebyla tak zářivě čistá.

25views

Přemýšleli jste někdy nad tím, co dělat, když vám dojde gel na čištění toalet a vy nemáte nápad, čím vyčistit záchodovou mísu? Odpovědí je jednoduchý prostředek, který vaší toaletě nejen navrátí původní lesk, ale také vám pomůže zbavit se vodního kamene.

Tímto zázračným prostředkem je kyselina citronová. Balení stojí méně než zlotý a rozpuštěné krystalky obnoví čistotu vaší toalety a zbaví vás i vodního kamene.

Vysvětlíme vám, jak vyčistit toaletu pomocí kyseliny citronové. Na odolnou špínu si můžete vyrobit zázračnou pastu, která vás zbaví jakékoliv špíny, i té nejodolnější.

Kyselina citronová – univerzální přípravek

Kyselina citronová je mimořádně univerzální látka, která nejen dezinfikuje, ale také účinně čistí, bělí a leští. Tato přírodní složka se často používá při přípravě čisticích prostředků pro domácnost. Lze ji použít k čištění různých povrchů, jako je sklo, ocel nebo keramika. Pokud tento produkt doma nemáte, nezoufejte – snadno ho zakoupíte v každém obchodě s potravinami. Stojí haléře a jeho účinky jsou opravdu působivé.

Postříkejte toaletu a počkejte čtvrt hodiny.

Zajímá vás, jak důkladně vyčistit toaletu pomocí kyseliny citronové? Je to opravdu jednoduché. Stačí si pořídit alespoň dvě balení, na odolnější vodní kámen se doporučují balení čtyři. Před čištěním si nezapomeňte nasadit ochranné rukavice. Ty vám pomohou vyhnout se poškození pokožky, protože kyselina citronová je velmi koncentrovaná látka, která může pokožku vysušit.

Po nasazení rukavic pokropte kyselinou povrch záchodové mísy, a to od míst, která jsou nejvíce znečištěná. Zavřete víko a počkejte 15 minut. Po uplynutí této doby by mělo k odstranění veškerých nečistot stačit setření mísy záchodovou štětkou. Nakonec spláchněte vodou. Vaše toaleta bude vypadat jako nová – sněhově bílá a jiskřivá. Jedná se o mimořádně jednoduché a ekologické řešení, které úspěšně nahradí toaletní tekutinu. Pro udržení tohoto účinku se doporučuje opakovat toto ošetření alespoň dvakrát týdně.

V případě velmi silné a odolné špíny můžete do kyseliny přidat jedlou sodu, která zvýší její bělicí a dezinfekční účinek. Tyto dvě složky smíchejte v poměru 1:1 a poté jimi posypte mísu. Nakonec do toalety nalijte trochu prostředku na mytí nádobí a počkejte 30 minut. Po 30 minutách setřete povrch záchodovou štětkou a na skvrny a fleky zapomenete.

Leave a Response