Blog

Málokdo ví, co se stane, když necháte čajové sáčky na záchodě až do rána.

31views

Přemýšleli jste někdy o tom, co se stane, když hodíte použitý čajový sáček do záchodu? Mnoho z nás neví, že tento jednoduchý trik může pomoci udržet čistotu! Někteří zastánci domácího úklidu tvrdí, že čajové sáčky mohou účinně odstranit usazeniny ze dna záchodové mísy. Jak přesně ale tato metoda funguje?

Expresní čaj má mnoho příznivců. Jak všichni víme, příprava takového nápoje je jednoduchá a pohodlná. Čaj v sáčcích je také obvykle mnohem levnější.

Není to však nejzdravější ani nejekologičtější volba. Pokud vás však sypaný čaj stále nepřesvědčil a v kuchyňských skříňkách se vám hromadí balíčky čajových sáčků, existuje několik osvědčených způsobů, jak je dobře využít!

Netradiční využití čaje

Jedním z nejoblíbenějších použití čajových sáčků je obklad na unavené a opuchlé oči po probdělé noci. Pokud jsou vaše oči unavené a bolavé a chcete jim přinést alespoň dočasnou úlevu, domácí čaj je k tomu ideální.

Je to díky tříslovinám v čaji, které mají stahující účinek a snižují otoky kolem očí. Stačí, když si uvaříte několik čajových sáčků. Nejlepší volbou pro tento účel bude zelený čaj. Po uvaření pak nechte nápoj vychladnout. Do vlažného čaje namočte hadřík nebo ručník a přiložte jej na zarudlá a podrážděná místa pokožky.

Čištění toalety čajem

Jak se ukázalo, čaj má v domácnosti mnoho využití. Zajímavé je, že použité čajové sáčky mohou sloužit i jako účinný čisticí prostředek na toaletu! Proč? Protože čajové lístky obsahují enzymy, které jsou mimořádně účinné při odstraňování kalů.

Jak to funguje? Je to jednoduché. Stačí hodit několik (3-4) použitých čajových sáčků do záchodu a nechat je tam asi 15-20 minut. Poté důkladně spláchněte vodou. Pokud vše půjde podle plánu, usazeniny zmizí beze stopy. Nezapomeňte to s počtem čajových sáčků nepřehánět – příliš mnoho jich může záchod ucpat!

Experiment, který obletěl internet

Zajímavé je, že tato metoda získává popularitu na polských i zahraničních blozích o úklidu. Mohou enzymy v čaji skutečně odstranit zubní plak? A pokud ano, proč nás zubaři varují před pitím příliš velkého množství čaje a tvrdí, že to může vést k zabarvení skloviny? Experimentování s touto metodou naštěstí nestojí mnoho, takže pokud jste zvědaví, zda opravdu funguje, neváhejte ji vyzkoušet. Jen se ujistěte, že to s počtem čajových sáčků nepřeháníte.

Leave a Response