Blog

Po zhlédnutí tohoto videa vždy před spláchnutím zavřete toaletu. Je nechutné, co dýcháme.

22views

Nezavíráte záchod při splachování? Po tomto příspěvku to začnete dělat. Ukázalo se, že to může výrazně ovlivnit vaše zdraví. Když splachujete s otevřenou klapkou, všechny viry a fekální bakterie vám přistávají na obličeji nebo dokonce na zubním kartáčku. Nezní to moc příjemně, že? Podívejte se, co říkají vědci.

Mnozí z nás zapomínají, že záchod má klapku z nějakého důvodu. Měli bychom ji zavřít při každém spláchnutí, jinak se to, co se právě dostalo do mísy, roznese po celé koupelně. Skupina vědců z Colorada provedla test a zachytila okamžik spláchnutí a to, co se děje bezprostředně poté.

Záchod je plný nebezpečných bakterií

To, že něco nevidíte, neznamená, že to tam není. Důkazem jsou bakterie a viry, které jste schopni vidět pouze pod specializovaným mikroskopem. Mikroorganismy zachycené ze záchodu nejsou nic, co by vás mělo vzrušovat. Žijí jich tam biliony a většina z nich může způsobit mnoho nemocí. Při splachování vody do toalety vzniká tzv. bakteriální mrak. Dochází k tomu, že všichni živočichové jsou vyvrženi spolu s částečkami vody, které se mohou šířit až do vzdálenosti 2 metrů. Usadí se na vašem těle, ručníku nebo zubním kartáčku a odtud se dostanou do vašeho trávicího systému, kde způsobí spoušť a vedou k vážným onemocněním.

Teorie „mraku“ existuje již od roku 1975. Vyvinul ji Charles P. Gerby, mikrobiolog z Arizonské univerzity. Po letech jeho tezi potvrdili i další vědci a vyzývají k uvážlivému používání toalet. Stačí snížit klapku a množství bakterií ve vzduchu bude dvanáctkrát nižší! Kromě toho je třeba si uvědomit, že vše, co si do koupelny přinesete, je na nějakou dobu pokryto fekálními bakteriemi. Zvláštní pozornost je třeba věnovat chytrým telefonům, na které se mnoho lidí při sezení na toaletě dívá.

Toaleta na veřejném místě

Neštěstím je, že na mnoha veřejných místech jsou toalety bez poklopu, což znamená, že jste nuceni vdechovat bakterie, jakmile je použijete. V takovém případě se postavte bokem k míse a stiskněte splachování, poté se od ní co nejvíce vzdálte. Tím zabráníte tomu, aby vám bakterie explodovaly přímo do obličeje.

Při používání veřejných toalet nikdy neodkládejte osobní věci, jako je telefon nebo kabelka, na podlahu. Podle odebraných vzorků se tam nachází 80krát více bakterií než v jiných částech toalety. Kromě toho doporučujeme, abyste se holýma rukama nedotýkali madel, madel a nesplachovali. Ačkoli jsou tato místa často dezinfikována, ano, nikdy nevíte, kdo byl v kabince před vámi.

Leave a Response