Zahrada

Odstraňte mech z trávníku tímto jednoduchým způsobem

57views

Pokud se ve vašem pečlivě vybudovaném trávníku začal objevovat mech a vy si s ním nevíte rady, máme pro vás levný a jednoduchý tip, který můžete okamžitě vyzkoušet.

Přidejte do trávníku popel

Pokud máte v trávníku nežádoucí mech, je čas jednat. Mech zadržuje vodu a může být útočištěm živočichů a hub, které v trávníku prostě nechcete. Nemluvě o tom, že pěstitelé se často pyšní krásným a dobře udržovaným trávníkem a mech prostě kazí dobrý dojem.

Existuje jednoduchý trik na odstranění mechu: posypte trávník dřevěným popelem. Tím vytvoříte zásadité prostředí, ve kterém se mechu nedaří. O trávu se nemusíte bát, protože popel jí dodává živiny a chrání ji před některými druhy plísní.

Jaký popel zvolit?

Pokud jde o popel, kterým chcete hnojit, měli byste si rozhodně dobře vybrat. Nesahejte jen tak po jakémkoli popelu, který někde najdete. Popel na hnojení by měl pocházet čistě ze dřeva, dobrou volbou je bříza. Ujistěte se, že v něm nejsou žádné další příměsi.

Dřevěný popel se doporučuje aplikovat na trávník alespoň jednou za tři roky, ale není na škodu to udělat například každé jaro. Vaše zahrada bude tímto levným a snadným trikem ošetřena a vy z popela získáte spoustu živin.

Dřevěný popel na zalévání

Dřevěný popel je pro pěstitele velkým zázrakem a lze jej použít téměř v každé situaci. Nejenže vám pomůže s hnojením a ochranou zeleninových plodin před plísněmi, ale hodí se i pro občasné zalévání pokojových rostlin.

Pokud hnojíte záhony popelem, můžete jím jednoduše posypat záhon nebo ho přidat k jednotlivým rostlinám. Další možností je přidat ho do konve, nechat ho odstát a pak tímto elixírem zalévat. Tuto možnost doporučujeme také v případě, že chcete dřevěným popelem hnojit pokojové rostliny.

Leave a Response