Blog

6 způsobů, jak použít jedlou sodu pro čistou koupelnu: vytvoříte „lampión“ a místa, o kterých se vám ani nesnilo

68views

Vyčištění koupelny jedlou sodou promění bílý prášek ve vašeho spojence, který přirozeně odstraní soli z povrchu vaší koupelny. Dokonce maskuje pachy a odstraňuje odolné skvrny, aniž byste museli hodinky čistit. Vyzkoušejte jedlou sodu při následujících příležitostech a přesvědčte se sami, jaké úžasné výsledky přináší do vaší koupelny. Mimochodem, pozor na trik s pračkou: dejte do pračky jedlou sodu a vaše oblečení se bude lesknout: 7 metod praní, o kterých jste nevěděli

Na toaletu
Bělidlo je to, co udržuje vaši toaletu bílou. Pokud ale chcete přirozenější a snadnější úklid, je řešením jedlá soda. Nastříkejte půl hrnku vody, půl hrnku bílého octa a půl hrnku jedlé sody a nastříkejte vnitřek dřezu. Naneste lokálně štětcem a nechte působit, aniž byste šlapali na nádrž. Také, pokud necháte jedlou sodu působit přes noc, kyselina v ní vytlačí puri z pánve. Opakujte to několik nocí a úplně zmizí!

Šumivá vana-sprcha
Abyste se při čištění vany netrápili a ulehčili si ji, vždy ji po koupání ihned opláchněte. Vanu od zbytků mýdla a soli však vyčistíte pár pohyby. Můžete to udělat smícháním tří dílů jedlé sody, jednoho dílu teplé vody a jednoho šálku citronu v malé misce. Do směsi namočte houbu a tvrdou stranou vydrhněte povrch vany. Nechte chvíli působit a poté opláchněte velkým množstvím vody. Výsledek vás rozhodně potěší!

Leštění obkladů a podlah
Čáry mezi dlaždicemi, ať už na stěně nebo podlaze koupelny, shromažďují nečistoty a plísně, které se obtížně čistí. Připravte si tedy pastu ze 3 lžic jedlé sody a jedné lžíce vody a vydrhněte kartáčkem na zuby, abyste odstranili odolné skvrny. Navíc je to příležitost, jak je rozzářit velmi jednoduchým způsobem. Umístěte půl šálku citronu, půl šálku tekutého mýdla na nádobí a čtyři polévkové lžíce jedlé sody do rozprašovače, aby se vaše povrchy okamžitě leskly.

Čištění jedlou sodou
Závěs jako nový
Už vás nebaví neustále kupovat nový sprchový závěs? Okraj záclony může vlhkostí a plísní velmi snadno zčernat a vypadat špinavě a staře. Jedlá soda vás opět zachrání. Vložte záclonu do pračky a prací prostředek vyměňte za jedlou sodu a aviváž za bílý ocet. Pro každý případ přidejte do bubnu pračky dva ručníky a zvolte lehký program asi 30-40 stupňů. Získáte bezchybný závěs a tento trik vás donutí dvakrát si rozmyslet, než hodíte další!

Čištění jedlou sodou
Do kanalizace
Instalatér a známá chemická pumpa nejsou jediným řešením, jak vyčistit odtok v koupelně. Jedlá soda zabrání nebo odstraní ucpání a zápach, když je vaše toaleta splachována. Do odtoku nasypte hrnek jedlé sody, poté zalijte horkým octem a vroucí vodou. Dávejte pozor, abyste je neupustili náhle, protože při reakci vznikne pěna a kouř. Toto řešení nahradí běžnou okluzi přirozeným a ekologickým způsobem!

Odstraňte sůl
Vodovodní baterie na umyvadle a sprchovém telefonu shromažďují velké množství vodního kamene, který je poměrně obtížné odstranit. Co můžete udělat, je naplnit igelitový sáček hrnkem octa a půl hrnku jedlé sody, omotat kolem nich a svázat gumičkou. Po určité době opláchněte povrchy teplou vodou a otřete je suchým hadříkem. Ujistěte se, že věnujte zvláštní pozornost sprchovým otvorům, abyste odstranili všechny stopy soli, které se tam hromadí.

Leave a Response