Blog

Češi začali dávat zubní pastu na toaletní papír. Tohle všechno s ním dokážou

139views

Zubní pastu máme doma samozřejmě všichni a samozřejmě si s ní čistíme zuby. Možná vás však nenapadlo, že může sloužit i jako čisticí prostředek na jiné věci. Zubní pasta je totiž mírné abrazivo, které obsahuje i jedlá soda.

Čistí chrom a šperky

Když ho trochu vymačkáte na hadřík, skvěle se hodí na čištění chromovaných předmětů v koupelně nebo kuchyni. Suchý hadřík je vyleští k dokonalosti.

Pokud vám zubní pasta odkapala do umyvadla, neoplachujte ji, ale použijte ji k jeho vyčištění.

Pasta také odstraní koláče z kulmy nebo žehličky na vlasy, aniž by poškodila povrch.

Můžete ji použít k čištění šperků a matné gumy na teniskách. Použijte k tomu starý zubní kartáček.

Trocha zubní pasty na vlhkém hadříku odstraní také oděrky z hladké kůže bot nebo kabelek. A to platí jak pro přírodní, tak pro syntetickou nebo lakovanou kůži.

Odstraňuje zaschlý hmyz a škrábance

Navlhčená houba odstraní hmyz a nečistoty ze světel vašeho vozu a vyleští drobné škrábance. Ty dokáže odstranit i z displeje mobilního telefonu. Poté stačí povrch otřít vlhkým hadříkem.

Vyrobte si vlastní vlhčené ubrousky

Skutečným trikem je však vyrobit si vlastní vlhčené ubrousky ze zubní pasty a toaletního papíru. Ne ty na obličej, ale na čištění různých skvrn a nečistot ve vaší domácnosti.

Je to opravdu jednoduché. Kromě zubní pasty a papíru budete potřebovat také ocet, sůl a skleněnou nádobu. V té smíchejte 200 ml octa se 2 lžícemi soli a nechte rozpustit. Do vzniklého roztoku vymačkejte asi 5 cm zubní pasty a míchejte, dokud se také nerozpustí.

Natrhané a složené zbytky toaletního papíru vložte do nádoby s víkem nebo do menší nádoby. Vložte jich dovnitř tolik, kolik se jich tam vejde. Poté papír zalijte připraveným roztokem tak, aby byl zcela ponořený.

A vaše vlhčené ubrousky jsou připraveny. Můžete je použít na čištění zrcadel, vodovodních kohoutků, skvrn na oblečení, nebo dokonce mezer mezi dlaždicemi. Lze je použít i k odstranění skvrn v umyvadle nebo na varné desce či digestoři. A nebudou vás stát téměř nic.

Leave a Response