Blog

Smíchejte s ní citronovou kůru a vložte ji do záchodu. Uvidíte výsledek

72views

Většina z nás považuje citronovou kůru za odpad, který bez váhání vyhodíme. Málokdo však ví, že tento zdánlivě bezcenný kuchyňský odpad má potenciál stát se účinným a levným čisticím prostředkem.

S minimálním úsilím si můžete doma vyrobit přírodní čisticí prostředek, který si poradí s odolným vodním kamenem a dalšími nečistotami.

Jak na to?

Pokud pravidelně připravujete limonádu nebo jiné pokrmy, při nichž se používají citrony, nevyhazujte kůru. Po odšťavnění je jednoduše rozmixujte a přeceďte přes síto, abyste získali koncentrovanou tekutinu.

Do této šťávy přidejte lžičku jedlé sody, která okamžitě vyvolá pěnění. Jakmile pěna zmizí, přidejte lžičku soli a tři lžičky čistého alkoholu. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit účinný čisticí prostředek, který stačí nalít do láhve a použít při jakékoliv příležitosti.

Široká škála použití

Tento citronový čistič není určen pouze na toaletu. Oceníte jeho všestrannost při čištění umyvadel, dřezů a dokonce i nádobí.

Stačí ho nanést na znečištěný povrch, nechat chvíli působit a pak důkladně vydrhnout. Mastnota, zaschlé potraviny nebo vodní kámen zmizí bez námahy.

Citronová kůra tak nemusí skončit v koši. Díky tomuto jednoduchému receptu se stanou vaším novým oblíbeným pomocníkem při udržování čistoty v domácnosti. Proč tedy nevyužít to, co máme doslova pod nosem? Vaše toaleta, koupelna i kuchyně vám za to poděkují.

Leave a Response