Blog

Lilky a papriky nepřestávají plodit ani v září: v srpnu provedu takové hnojení a pokračuji ve sklizni – doporučuje agronom.

47views

 

Srpnové hnojení paprik a lilků

Navzdory blížící se sklizni potřebuje mnoho rostlin neustálé hnojení. V srpnu je nutné přihnojit papriky a lilky.

Rostliny můžete potěšit výživným bylinným nálevem. K tomu nasekejte kopřivy, jitrocel a další bylinky, naplňte jimi třetinu kbelíku a mírně je uduste. Přidejte 100 g droždí a zalijte teplou vodou. Směs nechte dva dny působit, pak každý litr hotového roztoku zřeďte v 10 litrech vody a záhony zalijte.

Pokud se tvorba plodů papriky zhorší, pomůže postřik roztokem 2 lžiček superfosfátu a kbelíku vody. Chcete-li zachránit vaječníky, musíte použít kyselinu boritou v poměru 1 čajová lžička na 10 litrů vody.

Aby lilky tvořily krásné a rovnoměrné plody, doporučuje se je pod kořenem krmit superfosfátem. Na 10 litrů vody použijte 40 gramů přípravku.

Kromě toho je v tomto období vhodné papriky postříkat 0,2% roztokem dusičnanu vápenatého nebo chelátu vápenatého. Ten je rostlinami asimilován mnohem rychleji.

Odkaz. Chelát vápníku je organické mikrohnojivo, které zabraňuje vzniku nedostatku vápníku v rostlinách. Kromě toho pomáhá zvyšovat výnosy a chrání rostliny před kořenovou a vrcholovou hnilobou.

 

Leave a Response