Zahrada

Jak připravit růže na zimu v srpnu

105views

Srpen je čas, kdy je třeba začít pomalu připravovat růže na zimu.

Mezi nezbytná opatření patří řez. Prohlédněte keře, všechny suché a nemocné výhony je třeba odstranit. Kromě toho se doporučuje odstraňovat i tenké a slabé výhony. Je pro ně málo užitku, ale ubírají rostlině sílu, navíc dodávají zbytečnou hustotu, kde se po deštích a rose hromadí přebytečná vlhkost. Děláme to tak, aby koruna uvnitř foukala a vlhkost z dešťů a rosy nestagnovala (jakákoli vlhkost v kombinaci s nízkou teplotou vyvolává reprodukci chorob). Odstraňte a mladé výhonky, které se objevily v srpnu a na začátku podzimu, stále nemohou přežít chlad a rostlina je tvrdá z takových pozdních darů.

Plody na růžích je třeba ponechat. Pomáhají rostlinám dokončit vývojový cyklus a stimulují vyzrávání výhonů, což je velmi důležité pro dobrou přípravu růží na zimu.

Nezapomínáme omezit zálivku a krmit růže draselnými a fosforečnými hnojivy, která pozastavují růst, zvyšují odolnost rostlin vůči chladu. Za tímto účelem vezměte 1 polévkovou lžíci superfosfátu a 1 polévkovou lžíci síranu draselného, zřeďte v 10 litrech vody. Zalévejte keře výsledným roztokem, 3 litry pro každý dospělý keř.
Hnojiva by měla být aplikována správně, ve vlhké půdě, jinak můžete spálit kořeny. Nezapomeňte dodržet doporučené dávky.

 

Leave a Response