Blog

Pokud máte tento symbol na oblečení, buďte velmi opatrní. Může to dopadnout špatně

1.9kviews

Když si kupujeme nové oblečení, často se zaměřujeme na to, jak vypadá a jak se nosí. Ale právě malé symboly na etiketách nám mohou hodně napovědět o tom, jak o oblečení pečovat, aby vypadalo krásně co nejdéle. Mezi těmito symboly může být jeden, který byste měli brát jako varování: označuje speciální péči, kterou oblečení vyžaduje.

Symbol, který byste neměli přehlížet

Některé symboly varují před běžným praním a sušením, které by mohlo vaše nové kousky poškodit. Může se jednat například o značku pro ruční praní, jemné praní nebo omezení specifické teploty. Nesprávná péče může vést k trvalému poškození vašeho oblečení, například ke změně tvaru, vyblednutí barev nebo dokonce roztržení látky.

Co tyto symboly znamenají

Tyto symboly nejsou jen náhodné obrázky; jsou to důležité informace od výrobců o tom, jak nejlépe zacházet s oděvy, aby si zachovaly svůj vzhled a funkčnost. Symboly vám mohou napovědět, zda můžete použít bělidlo, jak vysokou teplotu žehlení tkanina snese nebo zda můžete oblečení sušit v bubnové sušičce. Ignorování těchto pokynů může vést k rychlému opotřebení vašich oblíbených kousků.

Žádné sušení v bubnové sušičce

Dalším klíčovým symbolem je kolečko ve čtverci s přeškrtnutou čarou. Tento symbol upozorňuje, že oblečení by se nemělo sušit v bubnové sušičce, protože vysoké teploty mohou způsobit jeho srážení nebo jiné poškození. Takové kusy by se měly sušit přirozeně na vzduchu.

Žádné bělení

Symbol trojúhelníku s přeškrtnutím označuje, že při praní tohoto kusu se nesmí používat bělidlo. Použití bělidla na takové tkaniny může způsobit trvalé vyblednutí nebo poškození.

Specifické čištění

Symbol kruhu často označuje potřebu chemického čištění. Písmena uvnitř kruhu pak poskytují další pokyny pro čističe, jak přesně by měl být oděv čištěn.

Proč je důležité tyto symboly respektovat

Dodržováním těchto zásad péče o oblečení nejen prodlužujeme jeho životnost, ale také šetříme peníze a chráníme životní prostředí, protože nemusíme tak často kupovat nové kusy. Pokud věnujete čas pochopení těchto symbolů a správné péči o oblečení, může to mít velký vliv na to, jak dlouho vydrží vaše oblíbené kousky vypadat jako nové.

Leave a Response