Blog

Nevyhazujte prázdnou vůni do záchodu. Chytří lidé vědí, jak s ní naložit

1.7kviews

Toaletní kostky jsou oblíbeným výrobkem, který zbavuje toaletu nebezpečných bakterií a zároveň jí dodává příjemnou vůni. Bohužel se kostka obvykle opotřebuje zhruba po týdnu používání. Lze ji nahradit jiným výrobkem, který už většina z nás doma má.

Toaleta je jedním z nejšpinavějších míst v domácnosti. Denně se na něm shromažďují miliony bakterií. Některé z nich představují vážné zdravotní riziko. Mísu je proto třeba každý den osvěžit.

Mnozí z nás se rozhodnou pro koupi toaletních kostek. Kostka při splachování uvolňuje bělicí a dezinfekční látky a příjemně voní. Bohužel kostky mají tendenci se opotřebovávat alarmující rychlostí. Můžete je nahradit výrobkem, který již většina z nás má doma.

Domácí čisticí kostka. Odstraňuje bakterie a dodává příjemnou vůni

Salmonela, E.coli nebo listerie jsou tři bakterie, které se mohou objevit v toaletě. Představují vážné zdravotní riziko, protože nákaza jednou z nich může vést až k hospitalizaci. Jak víte, prevence je lepší než léčba. Proto by se toaleta měla denně osvěžovat.

Můžete použít hotové čisticí prostředky na toaletu nebo si vyrobit vlastní čisticí kostku, která vás zbaví bakterií a nepříjemného zápachu. Jak ji připravit? Je to velmi jednoduché. Potřebujete tři věci – jedlou sodu, kyselinu citronovou a váš oblíbený esenciální olej.

Vyberte si velkou mísu a nasypte do ní 100 g jedlé sody a 100 g kyseliny. Obě složky smíchejte dohromady a zakápněte 40 kapkami esenciálního oleje. Hotový prášek postříkejte trochou vody. Nyní si na ruce nasaďte rukavice, protože tato kombinace dráždí pokožku. Směs vložte do zásobníku na kostky ledu a dejte ji do mrazáku. Používejte je jednou denně, nejlépe večer. Jedlá soda a kyselina odstraní bakterie, vodní kámen a nečistoty a esenciální olej dodá příjemnou vůni. Takový domácí prostředek jednoduše vložte do nádoby na použité toaletní kostky nebo ho nakapejte přímo do toalety.

Nalijte jej do nádoby na kostky. Vůně se bude šířit po celé koupelně

Hotové toaletní kostky jsou založeny na velmi silných složkách, které zbavují nečistot i bakterií. Bohužel už po několika použitích se opotřebují a obal obvykle skončí v koši. Málokdo to ví, ale můžete je používat opakovaně. Stačí je naplnit… pracími granulemi. Jedná se o oblíbený výrobek, který dodá vašemu prádlu příjemnou vůni a svěžest.

Jak to uděláte? Nasaďte si na ruce rukavice. Otevřete balení kostek a poté je naplňte peletami. Přívěsek položte zpět na okraj pračky a po každém použití se z něj bude linout krásná vůně.

Leave a Response