BlogZahrada

Přibírá jako blázen, má obavy o svou štíhlost. Dokonalá limonáda na léto

169views

Ideální na trénink, ideální na oběd nebo odpolední relax na zahradě. Drsná voda osvěží chutí čerstvé máty, zralé okurky, kyselosti citronu a lehce pikantního zázvoru. Zařazením do jídelníčku nejen zlepšíte kondici celého těla, ale také si udržíte vysněnou postavu. Jak připravit expresní nápoj? Doporučujeme osvědčený recept.

Co je měděná voda?

Název tohoto zajímavého nápoje, Sassy water, je převzat od Cynthie Sass, autorky The Flat Belly Diet. Nejde o nic jiného, ​​než o druh limonády nebo ochucené vody, jejichž ingredience jsou vynikající pro zmírnění vracející se žízně a podporu zdravého hubnutí. Osvěžující nabídku tvoří především okurka, citron, máta a zázvor.

Přídavek zelené okurky působí močopudně, máta má silné antibakteriální a antivirové vlastnosti, zázvor je známý svými detoxikačními a analgetickými účinky a citron má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Tato kombinace složek usnadňuje očistu těla od toxických látek.

Letní nápoj pro ploché břicho

Recept na dobře vychlazenou limonádu, která blahodárně působí na organismus, není náročný. Vše, co potřebujete, je pár volných minut a krátký seznam základních surovin. Většinu z nich najdete v obchodech po celý rok, ale nejlépe chutnají v létě. V horkých dnech můžete nápoj obohatit o pár kostek ledu navíc. Ideální jsou ty, do kterých si sezónní ovoce předem zamrazíme.

Ingredience pro Sassy Water

2 litry studené vody
1 velký citron
1 střední okurka
1-2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
10-12 lístků čerstvé máty
Jak vyrobit limonádu na hubnutí?
Citron a okurku důkladně opláchněte pod studenou vodou a osušte. Obě suroviny neloupeme, ale nakrájíme na tenké plátky.
Zázvor oloupeme ostrým nožem nebo lžící. Kořen nastrouháme najemno.
Do velkého skleněného džbánu vložte plátky okurky a citronu a nastrouhaný zázvor. Jemně rozdrťte lístky máty pro zvýraznění jejich chuti a přidejte do džbánu.
Směs zalijte dvěma litry studené vody a dobře promíchejte. Přikryjte džbán limonádou na hubnutí a dejte na pár hodin nebo přes noc do lednice.
Dávkování domácího protislaninového nápoje
Odborníci na výživu doporučují připravit si hrubší vodu těsně před spaním. Díky tomu stráví v lednici několik hodin i déle, aby důkladně vychladl. Druhý den si můžete vychutnat celý džbán nápoje. Ale nepijte to všechno najednou. Mnohem lepší je pít v malých porcích, ale dostatečně často. Nejlepší je začít sklenkou ihned po probuzení a před prvním jídlem.

Zajímavé je, že drsnou vodu nebo limonádu lze použít jako speciální léčbu při hubnutí. Pokud se pro tuto metodu rozhodneme, vydrží přesně měsíc. Je důležité se předem poradit s dietologem a nezapomínejte si přibližně každých 2-7 dní vzít den volna. Po ukončení užívání byste si měli udělat měsíční přestávku. Jaké účinky zaznamenáváme při pravidelném pití slaninového nápoje? Odborníci mimo jiné zdůrazňují následující:

zlepšení metabolismu,
zlepšení funkce jater,
zlepšené trávení,
ztráta chuti k jídlu,
potlačení záchvatů hladu.

Leave a Response