Blog

Ručníky budou měkké a nadýchané, i když v lázních nejsou. Místo pudru používám něco lepšího

17.1kviews

S tím mají problém i ty nejlepší hospodyňky. Praní ručníků je opravdu náročný úkol, který se stává domácím uměním. Proč je to tak obtížné?

V mnoha domácnostech se setkáváme s ručníky, které jsou tuhé a drsné na dotek. Často je to způsobeno nedostatečnou péčí o materiál, ale také nedostatečnými znalostmi o tom, jak ručníky prát.

Proč jsou ručníky tuhé a drsné?

Ručníky jsou denně vystavovány opravdu náročným činnostem. Vždyť se jimi utíráme po sprchování, ale mnozí z nás je používají také k utírání pracovní desky nebo k utírání rukou po mytí.

Ručníky jsou tedy nejen vystaveny tření, ale materiál, ze kterého jsou vyrobeny, musí vydržet časté namáčení a sušení. Toto prostředí také vytváří ideální podmínky pro růst plísní a parazitů.

Jak asi každý ví, ručníky podrobujeme pravidelnému praní při vysokých teplotách. Co myslíte, jak by to sneslo vaše oblečení? Ale z nějakého důvodu to od svých ručníků vyžadujeme. Podívejte se, jak prát ručníky a zapomenout na jejich nepříjemnou strukturu.

Jak prát ručníky doma?

Klíčem k dokonale měkkým a na dotek příjemným ručníkům je použití správné teploty praní. Doporučuje se prát je v rozmezí 40 až 60 stupňů Celsia.

Kromě toho zde bude důležité používat domácí chemikálie namísto specializovaných výrobků. Proč? Například nahrazení změkčovadla tkanin 250 ml octa zaručí měkké ručníky jako nikdy předtím za zlomek ceny.

Domácí patenty na hladké ručníky

Když už víte, jak prát ručníky doma, pojďme se posunout o krok dál. Místo pracího prášku přidejte 50 g jedlé sody. Tento přípravek odstraní všechny mastné skvrny a nepříjemné pachy a zároveň je hypoalergenní.

Nezapomeňte ručníky sušit v bubnové sušičce. Místo toho je nechte uschnout na slunci nebo v domácí sušičce. Tím zajistíte, že se z nich vlhkost pomalu odpaří a nebudou na dotek drsné a škrábavé.

Leave a Response