Blog

Trik, jak vyndat mokré oblečení z pračky třikrát rychleji

829views

Právě jste vytáhli z pračky mokré oblečení, které si potřebujete do hodiny obléct? Pokud nemáte sušičku, může to být dost nepříjemná situace. Existují způsoby, jak se s tím vypořádat?

Moderní vymoženosti

Filozof by řekl, že všechno na světě má svůj čas. Každý mokrý kus oblečení jednou uschne, ale potřebuje k tomu čas.

Naštěstí máme všechny ty moderní přístroje, které nám pomáhají. Pokud potřebujete oblečení usušit velmi rychle, určitě se vám bude hodit sušička prádla.

Ne každá domácnost ji však má. Pokud víte, že oblečení vložené do pračky budete potřebovat velmi brzy, zvolte program s nejintenzivnějším ždímáním. Klíčem k úspěchu je dostat z oblečení co nejvíce vody.

Před vložením oblečení do sušičky jej vysušte.

Po vyjmutí oblečení z pračky pokračujte v odstraňování vlhkosti. Můžete jej například vyložit papírovými utěrkami a vysát z něj co nejvíce vody. Podobně funguje i trik, který doporučuje zabalit oblečení do měkkého savého ručníku, který pomůže nasát přebytečnou vlhkost.

Oblečení nechte sušit v suché a teplé místnosti, protože například ve vlhké koupelně nebo prádelně se nesuší obzvlášť rychle.

Teplo, fén a ventilátor

Asi každý z nás už někdy sušil kus oblečení, který potřeboval rychle usušit. Teplý vzduch je opravdu jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat, abyste pomohli vysušit oblečení. Pokud však nemáte po ruce fén, sáhněte po obyčejném stolním ventilátoru – i ten by měl pomoci oblečení rychleji usušit.

Obecně je v tomto případě nejlepším pomocníkem teplo. Pokud máte kamna na dřevo, kousek oblečení uschne lépe před ohněm než na šňůře a v létě vám sluneční paprsky pomohou uschnout lépe než domácí sušička.

Leave a Response