Blog

Jak se perou boty v pračce? Použijte jednoduchý trik a nezničíte je

15.1kviews

S příchodem teplejších dnů přichází čas vyměnit šatník, včetně bot, za lehčí. Pokud chcete svým botám vrátit jejich krásný vzhled, stačí použít osvědčenou metodu.

Ruční čištění bot je časově náročné a často se příliš nedaří. Místo drhnutí bot je jednoduše vhoďte do pračky s jednou věcí.

Jak se o své boty staráte vy?

Teploty venku stoupají, takže je čas rozloučit se s péřovými bundami a kozačkami a vyměnit je za tenisky a jarní tenisky. Pokud jste svou obuv na příchod nové sezóny ještě nepřipravili, máme pro vás snadný způsob, jak tuto část šatníku osvěžit.

Protože je obtížné zbavit se některých nečistot ručně, zejména těch dlouhotrvajících, nejefektivnějším a nejpohodlnějším způsobem praní obuvi je praní v pračce.

Stačí zvolit správné parametry praní a prací prostředky a do pračky je třeba přidat jednu důležitou věc. Ale pozor: ne všechny boty lze tímto způsobem vyčistit.

Tyto boty je lepší v pračce neprat

Pokud do pračky hodíte špatné boty, můžete poškodit jak boty, tak samotnou bílou technologii. Zejména přírodní kůže a semiš se mohou poškodit nadměrným kontaktem s vodou, ale také pletené podrážky espadrilek jsou pro praní v pračce nevhodné.

Do pračky také raději nedávejte boty na podpatku nebo boty s vyčnívajícími kovovými ozdobami, jako jsou přezky nebo cvočky. V případě pochybností se vždy řiďte štítkem na botě.

Pokud se na obuv vztahuje záruka a na štítku je uvedeno, že se nesmí prát v pračce, je lepší zvolit jiný způsob čištění, jinak nebudeme moci poškozenou obuv vrátit k reklamaci.

Které boty lze prát v pračce?

Většina lehčí obuvi je vhodná pro praní v pračce, zejména ta, která je vyrobena z pevných tkanin. Pozor však na lepené boty.

Tenisky a tenisky, stejně jako sportovní obuv, lze prát v pračce. Takto by se měla čistit světlá obuv, u které je obtížné obnovit sněhově bílou barvu ručně.

Před praním odstraňte tkaničky a případně i stélky a zbavte je kamínků a větších hrudek nečistot. Připravenou obuv vložte do samostatných sáčků na praní, nebo pokud nemáte speciální sáčky, do povlaků na polštáře.

Jak prát boty v pračce? Použijte tento trik

Při nastavování parametrů pračky zvolte nízké otáčky a udržujte proces praní co nejkratší. Nepoužívejte cyklus odstřeďování. Program ručního praní vám dobře poslouží. Teplota by neměla překročit 40 stupňů Celsia.

Co se týče pracích prostředků, postačí obyčejný prací prášek. Přidání změkčovače tkanin se nedoporučuje. Místo toho by se do pračky měl vložit ručník nebo deka, aby se boty nedeformovaly bušením v pračce a nepoškodila se samotná pračka.

Sušení obuvi je důležitou součástí péče o obuv. Obuv by se neměla sušit na ostrém slunci nebo pod tlakem sušičky, protože nerovnoměrný proces sušení má za následek změnu barvy. Nechte je schnout přirozeně na vzdušném místě.

Leave a Response