Blog

Když kupujete toaletní papír, udělejte tuto věc a vždy vám vydrží déle.

813views

Toaletní papír je základním produktem v každé domácnosti, bez kterého si jen těžko dokážeme představit každodenní život. Ještě před několika lety byl drahý a z regálů obchodů mizel alarmujícím tempem. Málokdo ví, jak toaletní papír nakupovat, aby dlouho vydržel.

Za komunistické éry byl toaletní papír nedostatkovým zbožím, a když už byl k dostání, tak pouze šedý, nejslabší druh. V dnešní době je výběr neomezený a existuje nepřeberné množství různých druhů toaletního papíru. Výrobci nás lákají na barevné, vzorované a dokonce i voňavé a my se necháváme oklamat. Vzhled toaletního papíru by neměl být jediným kritériem výběru.

Jak zařídit, aby toaletní papír dlouho vydržel?

Vůbec nejde o to, že bychom stanovili limit a určitý počet listů na domácnost. V době inflace je velmi důležité vybrat si správný druh toaletního papíru, který nejen nepřeplatíte, ale koupíte za nejlepší cenu vzhledem ke kvalitě. Při nákupech málokdo v tomto ohledu porovnává toaletní papír, a jak víme, není papír jako papír.

Necháváme se také zlákat zdánlivě výhodnými akcemi, které v nás vzbuzují dojem, že šetříme, zatímco ve skutečnosti kupujeme drahý papír, který za chvíli dojde. Klíčem k úspěšnému a dobrému nákupu je číst etikety výrobků. Nikdo obvykle etiketám nevěnuje velkou pozornost, ale právě etikety určují, jak dlouho toaletní papír vydrží. Tímto způsobem můžeme velmi rychle zjistit, který výrobek se nám vyplatí koupit.

Jak levně nakoupit toaletní papír?

Důležitými prvky, kterým je třeba věnovat pozornost, jsou délka papíru, počet vrstev a počet listů na roli a také počet metrů vytištěný na obalu toaletního papíru. Výrobci mezi sebou soutěží novými a novými nápady a reklamními slogany, aby zdůraznili, jak je jejich toaletní papír nejlepší. Pro nás by měla být nejdůležitější fakta, tedy konkrétní číslo na obalu.

Často se stává, že na obalu toaletního papíru nejsou kromě reklamního sloganu uvedeny žádné konkrétní informace. V takových případech stačí sáhnout po kalkulačce, která je v každém chytrém telefonu, a zkontrolovat počet listů. Důležitá je také délka listů a s touto informací si snadno spočítáte, jak dlouhá je 1 role papíru.

Výrobci jsou si toho dobře vědomi, a proto se vyhýbají uvádění jednoznačných informací na obalech. Obvykle jsou to nejméně inzerované toaletní papíry, které jsou nejvýhodnější a vydrží nejdéle. Rozdíl v délce role může být často v kontrastu s cenou propastný.

Leave a Response